Суспендовани стадиони вјечитих – до даљњег

Комесар за такмичење у фудбалској Суперлиги Србије Владимир Булатовић суспендовао је данас стадионе Партизана и Црвене звезде до доношења коначне одлуке поводом инцидената на 145. вјечитом дербију. Ту одлуку донијеће Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) послије добијања додатних извјештаја. "Сматрамо да је на нашим фудбалским утакмицама присутна огромна већина правих и искрених навијача клубова […]

понедељак, 4 новембра, 2013 / 20:01

Комесар за такмичење у фудбалској Суперлиги Србије Владимир Булатовић суспендовао је данас стадионе Партизана и Црвене звезде до доношења коначне одлуке поводом инцидената на 145. вјечитом дербију.

Ту одлуку донијеће Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије (ФСС) послије добијања додатних извјештаја.

"Сматрамо да је на нашим фудбалским утакмицама присутна огромна већина правих и искрених навијача клубова и да су они таоци мање групе навијача који су виновници нереда и који могу да доведу до озбиљних последица. Стога смо сви у обавези да предузмемо адекватне мере из своје надлежности како би заштитили праве навијаце и друге учеснике фудбалске игре на спортским приредбама", наводи се у саопштењу на сајту Суперлиге.

Заједница је апеловала и на надлежне државне органе да помогну у доношењу трајног рјешења проблема, који су у дужем периоду присутни на српским стадионима.

Суботња дерби утакмица 11. кола Суперлиге Србије између фудбалера Црвене звезде и Партизана прекинута је на 10 минута због инцидената које су изазвали навијачи црно-бијелих.

Присталице Партизана су на више мјеста запалиле ватру на трибинама стадиона у Љутице Богдана, развио се густ дим, па је судија Милорад Мажић био принуђен да прекине сусрет.

Фудбалери Звезде су побиједили Партизан са 1:0, а највећи дерби српског фудбала обиљежили су бројни навијачки инциденти и прије меча.

Током инцидената теже и лакше је повријеђено више особа, док су припадници Министарства унутрашњих послова привели 41 особу.0 КОМЕНТАРА

  1. Јбт. ово нема на кугли земаљској, суспендовати наш стадион због оне стоке са југа и клонова са југоистока, без мозга, толе матер ти усташку!
    Па ми смо имали против Доњег Срема више гледалаца него на овој утакмици са малим клубом, и никаквих инцидената није било, као и на овој утакмици са наше стране. Стока је палила заставе, правила ватре, тукли се међусобно, и због такве стоке нама затворити стадион на ком свако коло имамо око 20 хиљада људи, док је то код њих незамислив број!?