Суша препловила род дувана

Произвођачи дувана у Републици Српској ове године наћи ће се у огромним губицима, јер су због незапамћене суше приноси скоро преполовљени. Произвођачи су у ову производњу, која захтијева наводњавање, уложили огроман новац, који им се неће вратити, јер немају шта да наплате. На подручју Српске још траје откуп дувана, који је због суше нешто лошијег […]

уторак, 23 октобра, 2012 / 08:28

Произвођачи дувана у Републици Српској ове године наћи ће се у огромним губицима, јер су због незапамћене суше приноси скоро преполовљени.

Произвођачи су у ову производњу, која захтијева наводњавање, уложили огроман новац, који им се неће вратити, јер немају шта да наплате.

На подручју Српске још траје откуп дувана, који је због суше нешто лошијег квалитета, пишу “Независне новине”.

Руководилац производње у бијељинском предузећу “Дуван” Чедо Готовчевић рекао је да је род дувана у Семберији због сушног периода готово преполовљен и да ће бити само 60 одсто од очекиваног.

У Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске навели су да немају информацију колики су приноси дувана, те да ће то знати када приме захтјеве за подстицаје.Оставите одговор