Шупић: ЕРС послује позитивно од 2008. године

Извршни директор за економско-финансијске послове Електропривреде Републике Српске, Благоје Шупић, изјавио је да је информација о пословању овог предузећа, коју је опозиција доставила НСРС за ванредну сједницу, нетачна, тенденциозна, злонамјерна и намијењена чисто у политичке сврхе. Истичући да ЕРС од 2008. године послује позитивно, Шупић је навео да је добар дио података у информацији опозиције […]

среда, 8 јула, 2015 / 09:58

Извршни директор за економско-финансијске послове Електропривреде Републике Српске, Благоје Шупић, изјавио је да је информација о пословању овог предузећа, коју је опозиција доставила НСРС за ванредну сједницу, нетачна, тенденциозна, злонамјерна и намијењена чисто у политичке сврхе.

Истичући да ЕРС од 2008. године послује позитивно, Шупић је навео да је добар дио података у информацији опозиције погрешан, а да су они који су тачни тенденциозно интерпретирани и упоређивани са неупоредивим величинама са циљем обмањивања јавности.

– Очигледно је да је предлагач одржавања посебне сједнице Народне скупштине намјерно, погрешно користио податке о пословању ЕРС, не узимајући консолидовани извјештај и, свјесно изостављајући резултате пословања матичног предузећа како би умањио резултате пословања – рекао је Шупић.

Дематовао је наводе из те информације по којој је цијена електричне енергије за тарифне купце у Српској скупља од цијене која је постигнута на слободном тржишту.

Шупић је навео да су остварене цијене за продају осталим купцима знатно веће од цијене по којој се струја продаје дистрибутивним предузећима ради снабдијевања тарифних купаца, захваљујући чему ЕРС послује позитивно.

Он каже да је цијела прича о дистрибутивним губицима постављена тако да су се губици појавили у ЕРС доласком СНСД-а на власт, али да је истина то да су ти губици, када су овим системом управљали кадрови блиски предлагачу, били чак 26,51 одсто и да су 2013. године преполовљени.

Шупић је рекао да ЕРС од 2008. године у континуитету послује позитивно са тенденцијом побољшања пословања у свим сегментима.