Супервизијски сусрет за социјалне раднике из области хранитељства

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске уз подршку УНИЦЕФ-а БиХ организовало је данас у Бањалуци супервизијски сусрет за стручне раднике из области социјалне заштите.

петак, септембар 7, 2018 / 23:41
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, уз подршку УНИЦЕФ-а, активно проводи супервизије за стручне раднике центара за социјални рад широм Републике Српске, а ово је трећи сусрет овог типа. Супервизије су организоване у четири супервизијске групе које су регионално распоређене и које чине професионалци из центара за социјални рад који су претходно прошли обуке из области хранитељства.
Помоћник министра у Ресору за социјалну породичну и дјечју заштиту Републике Српске Бранка Сладојевић нагласила је да супервизијске сусрете воде експерти из Холандије, а у фокусу је начин проналаска адекватних хранитељских породица, практичне вјежбе, упознавање са примјерима из Холандије, методе рада са дјецом и хранитељима, процјена сигурности, професионалне компетенције, емоције и вриједности.
„Имајући у виду специфичност посла којим се баве стручњаци у систему социјалне заштите, супервизија има изузетан знацај за спречавање професионалног сагоријевања, те је организовање супервизијских сусрета наишло на позитивне реакције и исказало потребу за њиховим даљим провођењем“, поручила је Сладојевић.
Осим у Бањалуци, у току ове седмице су организовани и супервизијски сусрети у Источном Новом Сарајеву и Бијељини.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *