19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Сунце је еруптирало

Америчка свемирска агенција НАСА објавила је да се на Сунцу догодила неубичајена ерупција, која би могла проузроковати одређене сметње у телекомуникационим везама на Земљи током поподнева и вечери.  На фотографији НАСА види се како Сунце испушта пламен средње величине, мању радиоактивну олују и ерупцију короналне масе, што резултира великим облаком честица које се подижу и […]

среда, 8 јуна, 2011 / 15:39

Америчка свемирска агенција НАСА објавила је да се на Сунцу догодила неубичајена ерупција, која би могла проузроковати одређене сметње у телекомуникационим везама на Земљи током поподнева и вечери.

 На фотографији НАСА види се како Сунце испушта пламен средње величине, мању радиоактивну олују и ерупцију короналне масе, што резултира великим облаком честица које се подижу и падају назад, одајући утисак да та "печурка" покрива скоро половину површине Сунца, навео је АФП.

Како преноси америчка телевизија "Фокс њуз", ерупција се догодила у уторак ујуту, наводећи да би могло да дође до геомагнетске олује умјереног интензитета. Масивна ерупција прекрила је једну трећину Сунца.

Процјењује се да би умјерена геомагнетска олуја могла да се осјети између 18 и 20 сати по средњеевропском времену.

Стручњаци НАСА су израчунали да, с обзиром да коронална ерупција није била усмјерена ка Земљи, нећемо да осјетимо последице те ерупције, али ће нас благо "окрзнути" и направити ауроре приликом проласка преко магнетног поља Земље.

Ова соларна ерупција слична је оној која се догодила 2006. године.Оставите одговор