Шумски, пољо и водопривредни састастанак са Рогатичанима и ЕУ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, са сарадницима, разговарао је данас са представницима општине Рогатица о наставку сарадње и стручној помоћи коју ће Министарство пружити овој општини у изради смјерница у области пољопривреде.

четвртак, октобар 19, 2017 / 15:35

Разговарано је о плановима за развој пољопривреде и рурални развој, са акцентом на успостављање кластера у области производње јагњећег меса, сировог млијека и говеђег меса, те производњи сјеменског кромпира и крмног биља.

Поред ових тема посебно је било ријечи о кориштењу и уређењу пољопривредног земљишта на подручју општине, а које је у својини Републике Српске.

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске разговарали су данас са представницима делегације ЕУ у БиХ, на челу са замјеником шефа ЕУ делегације у БиХ Калдуном Сином о могућностима уврштавања сектора пољопривреде у стратешки програм за претприступне фондове ЕУ (ИПА 2).

Саговорници су се сагласили да би предмет подршке Европске комисије у наредном периоду могли бити директна подршка фармерима и институционални развој, те приоритети у вези питања безбједности хране и фитосанитарних питања.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *