12:44 Тужилаштво БиХ "преузело" случај Давида Драгичевића, али не истражује убиство, него повреду службене дужности12:34 Мјешовити тим: Министрица Давидовић обишла фудбалере са Дауновим синдромом12:30 Је ли могуће да ће коначно неко одговарати: Вишковић тражи одговорне за уништење 1.300 вакцина у Приједору12:19 Република Српска и Покрајина Војводина - специјално и паралелно управљање отпадом (провјерите јесу ли портпароли то добро превели у загради)09:59 Гробар-лопаташ: Кловн Инцко на сахрани Јована Дивјака09:36 Фолклор у Хрватској: Јесте ли згрожени?08:18 Стоп лицемјерју: Српска и Србија се слажу са Хрватским поштама!19:21 ПДП након партијског састанка тражи од Вишковића да одговори да ли се Влада РС кришом задужила 800 милиона КМ17:05 Никола Дабић: Срдачан поздрав из Републике Српске за Шејлу Камерић16:46 Какву је приредбу припремила администрација Градског Сина Драшка за 22. април?

Шумска чаролија премијерно у Дјечијем позоришту Српске

У сриједу, 21. марта 2018. године у 19 часова на малој сцени Дјечијег позоришта Републике Српске премијерно ће бити изведена представа за дјецу ШУМСКА ЧАРОЛИЈА по мотивима прича и пјесама Бранка Ћопића

понедељак, 19 марта, 2018 / 15:24

Аутор драматизације је Славиша Радан, а адаптацију и режију потписује Жељко Касап.

За визуелни идентитет представе побринуо се тим из Дјечијег позоришта РС, тако да су сценографија и сликарски радови дјело Берине Шушчевић, костимограф је Јелена Савић, а идејно рјешење маски и лутака радио је Зоран Бјелошевић.

Композитор, по први пут у Дјечијем позоришту РС је Небојша Алексић, а корепетитор Милица Стијепић, док кореографију потписује дугогодишњи сарадник Дјечијег позоришта РС, Миљка Брђанин.

Аутор плаката за представу је Милош Деспенић.

Улоге су повјерене су глумцима ДПРС: Саши Терзићу, Драгану Вучићу, Жељку Милићевићу, Снежани Милидраг и Зорани Шуман, која уз редитеља, Жељка Касапа, позајмљује и глас појединим ликовима.

Представа траје 50 минута и намијењена је за дјецу узраста од четири и више година.

Ријеч редитеља:

Кад сам био узраста као наша публика која ће гледати ову представу, није било интернета, кабловске телевизије са стотинама цртаних филмова и осталих чуда модерног времена. Играли смо се у потрази за добром причом – чаролијом, као Жива ватра у нашој представи. Имао сам другара који је знао најљепше приче… Звао се Бранко Ћопић. Моја машта и јунаци његових прича учиниле су да ми дуг пут од дјетињства до данас, док Вам ово пишем, буде љепши и лакши. Научио сам, као што је и поука ове наше представе – да су породица, дом и искрено пријатељство најважнији у животу. Хвала Бранко, на свим лијепим причама – зато ову представу посвећујем Теби. А Ви, моји млади другари, ако Вам је мрско отићи у библиотеку, "изгуглајте" на својим компјутерима или мобилним телефонима: БРАНКО ЋОПИЋ. Читајте његове приче и доживите чаролију.

                                                           Ваш велики-мали другар Жељко КасапОставите одговор