Сумња у убиство Бин Ладена – освета слиједи

Пакистански талибани, повезани са Ал каидом, најавили су да ће осветити Осаму бин Ладена нападима на америчке циљеве и владу у Исламабаду. "Не можемо да потврдимо убиство Бин Ладена, а када наши извори то буду потврдили, онда ћемо моћи да се изјаснимо", изјавио је портапрол Покрета талибана Пакистана Ехсанула Ехсан у телефонској изјави за Франс […]

уторак, мај 3, 2011 / 11:06

Пакистански талибани, повезани са Ал каидом, најавили су да ће осветити Осаму бин Ладена нападима на америчке циљеве и владу у Исламабаду.

"Не можемо да потврдимо убиство Бин Ладена, а када наши извори то буду потврдили, онда ћемо моћи да се изјаснимо", изјавио је портапрол Покрета талибана Пакистана Ехсанула Ехсан у телефонској изјави за Франс прес.

Он каже да, уколико буде потврђено да је Бин Ладен убијен, талибани ће се осветити за његову смрт нападима на америчку и пакистанску владу, као и на снаге безбједности и све оне који су непријатељи ислама.

Амбасада и Конзулат САД у Пакистану затворени су након убиства Бин Ладена.

Вођа Ал каиде Осама бин Ладен убијен је у ноћи између недјеље и понедјељка у хеликоптерском десанту елитне јединице Морнаричке фоке на објекат недалеко од Исламабада, главног града Пакистана.

Америчке власти јуче су саопштиле да узорак ДНК узет са тијела Бин Ладена доказује да је лидер Ал каиде мртав.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *