Шуме РС: Шестомјесечни губитак 3,9 милиона КМ

Јавно предузеће „Шуме Републике Српске“ за првих шест мјесеци ове године пословало је са губитком од 3,9 милиона КМ, а само Шумско газдинство „Романија“ направило је минус већи од 1,4 милиона КМ, наводи се у Производно- финансијском извјештају.  Вршилац дужности директора Шумског газдинства „Романија“ Бојан Тошић очекује да ће осмомјесечни извјештај о пословању сигурно бити […]

понедељак, октобар 1, 2012 / 10:48

Јавно предузеће „Шуме Републике Српске“ за првих шест мјесеци ове године пословало је са губитком од 3,9 милиона КМ, а само Шумско газдинство „Романија“ направило је минус већи од 1,4 милиона КМ, наводи се у Производно- финансијском извјештају.

 Вршилац дужности директора Шумског газдинства „Романија“ Бојан Тошић очекује да ће осмомјесечни извјештај о пословању сигурно бити позитиван.

„Поправио сам стање и прошли мјесец смо рекордери у ЈП „Шуме“ по испоруци обловине, јер смо испоручили више од 21.000 метара кубних дрвета. У осмомјесечном извјештају о пословању сигурно ћемо бити позитивни", истакао је Тошић, а преносе "Независне новине".

Он је напоменуо да је од априла на мјесту в.д. директора "Романије", те те да се у том шумском газдинству раније није радило како треба.

Вршилац дужности директора ЈП „Шуме“ Раденко Лакетић смтра да у претходном периоду није рађено како треба, те да су робу добијале фирме које на крају нису плаћале.

„Роба се мора плаћати и рекао сам газдинствима да ономе ко не плаћа ме испоручују робу, на шта су се многи бунили у смислу пропадаће роба и залихе. Нека пропадају, али без плаћања у роковима које је утврдила Влада Српске нико неће добити робу“, истакао је Лакетић и додао да се стање у овом предузећу може поправити, али не преко ноћи.

Најбоље пословне резултате остварило је Шумско газдинство „Рибник“ са плусом од 1.006.288 КМ,те „Борја“ са 268.959 КМ добити.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *