Сукоб у Синдикату открио енормну плату Ранке Мишић

Након што су иступили из Савеза синдиката Републике Српске, у Синдикату управе озваничили су главне разлоге за такав поступак.

недеља, 4 марта, 2018 / 21:29

Један од њих је, како наводе, што се Савез синдиката претворио у бирократски апарат који годишње изваја око милион марака за плате запослених, док мјесечна примања Ранке Мишић износе више од пет хиљада марака. Из Савеза синдиката одбацују такве тврдње.

Предсједник Синдиката управе Српске Божо Марић није штедио ријечи приликом прозивке Савеза Синдиката и Ранке Мишић која ја не челу те организације када су финансије у питању.

Марић тврди да је Савез, који је Синдикат управе напустио прије неколико дана, бирократски апарат који запошљава више од 50 радника, за чије се плате годишње изваја више од 950 хиљада марака. Непримјерено је, каже, и да Мишићева раднике и чланство Савеза Синдиката на мјесечном нивоу кошта 5.400 марака.

С друге стране, из Савеза Синдиката одбацују такве оптужбе, наводећи да Савез запошљава 37 радника, те да плата Ранке Мишић није ни близу износа који је Марић навео. Како у овој организацији наводе, Синдикат управе одлуку о иступању из Савеза донио је без ставова синдикалних организација из области управе и локалне самоуправе.

Из Синдиката управе кажу да су одлуку о иступању донијели гласовима већине; 48 од укупно 55 присутних делегата гласало је за такву одлуку. Радницима обећавају низ погодности, које, како тврде, у Савезу синдиката нису имали.Оставите одговор