Сукоб полиције и навијача у Приштини

Неколико особа је повријеђено а једно полицијско возило запаљено и више њих оштећено у сукобу полиције навијача кошаркашког клуба “Сигал” синоћ у Приштини после утакмице са екипом „Бамбија“ из Косовске Митровице за коју играју Срби. "Косовски министар" унутрашњих послова Барјам Реџепи изјавио је да је у току истрага и искључио етничке мотиве сукоба навијача и […]

петак, април 22, 2011 / 16:03

Неколико особа је повријеђено а једно полицијско возило запаљено и више њих оштећено у сукобу полиције навијача кошаркашког клуба “Сигал” синоћ у Приштини после утакмице са екипом „Бамбија“ из Косовске Митровице за коју играју Срби.

"Косовски министар" унутрашњих послова Барјам Реџепи изјавио је да је у току истрага и искључио етничке мотиве сукоба навијача и полиције.

Више навијача затражило је медицинску помоћ, а сукоб полиције и навијача приштинског "Сигала" почео је још током утакмице. На реаговање једног навијача због присуства полиције са сјевера, полиција је интервенисала, што је покренуло реакције других навијача.

Приштински електронски медији преносе да су навијачи "Сигала" славили побједу на начин који није био прихватљив за припаднике специјалне полицијске јединице из региона Митровице.

Послије интервенције полиције сукоб се проширио и ван сале. Услиједило је бацање камења на возила полиције, једно возило је запаљено, а полиција је користила сузавац и палице у сукобу са навијачима.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *