Суфинансирање културе у нивоу два луксузна аутомобила

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је данас резултате jавних конкурса за суфинансирање програма и пројеката у култури за 2021. годину, резултате Јавног конкурса за суфинансирање културног стваралаштва националних мањина за 2021. годину и Јавног конкурса за суфинансирање програма рада репрезентативних струковних удружења у Републици Српској, према којима ће бити суфинансирано укупно 192 пројекта у укупном износу од 670.000,00 КМ.

субота, октобар 9, 2021 / 09:39

               Конкурси су расписани 7. јула ове године, а процјену и стручно вредновање квалитета поднесених пројеката, на основу критеријума наведених у сваком појединачном конкурсу, извршиле су стручне комисије, именоване рјешењем министра за сваку област посебно. У складу с тим, стручне комисије су предложиле и ранг-листе пројеката за суфинансирање.

Из области музичке и музичко-сценске умјетности у свим категоријама биће суфинансиран 31 пројекат. У области позоришне продукције суфинансира се 12 пројеката, а 11 пројеката у области позоришних манифестација. Такође, Министарство ће суфинансирати 18 књижевних манифестација, 23 издавачака пројекта, шест пројеката у области филмских фестивала, 17 пројеката у области визуелне и мултимедијалне умјетности, 25 пројеката културно-умјетничких друштава и ансамбала народних игара и пјесама те 32 пројеката из области културног насљеђа.

Према резултатима Јавног конкурса за суфинансирање пројеката културног стваралаштва националних мањина за 2021. годину Министарство ће суфинансирати 14 пројеката укупним износом од 30.000,00 КМ.

За суфинансирање програма рада репрезентативних струковних удружења у Републици Српској издвојено је 50.000,00 КМ.

Сви пројекти и манифестације биће реализовати у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и препорученим мјерама надлежних институција.Оставите одговор