Судија Веселиновић пред комисијом

Судијска комисија ФСС оцијениће данас учинак арбитра из Ваљева, званично најбољег српског судије, Слободана Веселиновића, а ако се установи да је гријешио, одлуке ће га коштати четири кола паузе. Према незваничним најавама, ни поједини чланови комисије нису задовољни начином на који је судио званично најбољи српски арбитар, али предсједник овог тијела Богољуб Степановић није желио […]

петак, 13 маја, 2011 / 08:13

Судијска комисија ФСС оцијениће данас учинак арбитра из Ваљева, званично најбољег српског судије, Слободана Веселиновића, а ако се установи да је гријешио, одлуке ће га коштати четири кола паузе.

Према незваничним најавама, ни поједини чланови комисије нису задовољни начином на који је судио званично најбољи српски арбитар, али предсједник овог тијела Богољуб Степановић није желио да потврди такве информације, нити да их демантује.

“У петак, у 11.30, ћемо одржати састанак комисије и прије тога би било неумјесно да коментаришем суђење. Анализираћемо извјештаје посматрача Бељина и Радуловића, прегледати спорне ситуације и тек послије тога судија ће бити оцијењен”, каже Степановић.

У случају да Веселиновић добије негативну оцену – санкције су познате.

“Ако се суђење окарактерише као лоше, пауза зависи од тежине грешака које је направио. Према правилнику могућа је суспензија од два до четири кола”, каже предсједник Судијске комисије ФСС.

Поставља се питање зашто је Веселиновић водио три од четири вјечита дербија, као и финале Купа…

“Основни разлог је његова неутралност и изванредни резултати које је показао. Он је ипак изабран за најбољег судију и представља 6.000 својих колега”, поручио је Богољуб Степановић.Оставите одговор