Суд у Фочи пресудио, отпуштени општинари се враћају на посао

Основни суд у Фочи данас је јуче је донио пресуду којом се седам отпуштених радника из Општинске административне службе враћају на посао. Светлана Станојевић, једна од отпушених радника каже да је презадовољна пресудом. – Једва чекам да се вратим на посао када Аква парк почне са радом, а то је у наредних неколико дана. Данас […]

четвртак, 30 маја, 2013 / 09:18

Основни суд у Фочи данас је јуче је донио пресуду којом се седам отпуштених радника из Општинске административне службе враћају на посао.

Светлана Станојевић, једна од отпушених радника каже да је презадовољна пресудом.

– Једва чекам да се вратим на посао када Аква парк почне са радом, а то је у наредних неколико дана. Данас је побиједила правда, захваљујем се судијама Основног суда што нису подлегли политичком притиску – истакла је Станојевићева која је запослена на Аква парку као медицинска сестра.

Здравко Крсмановић, бивши начелник општине Фоча, константно је у протеклом периоду оптуживан за незаконит пријем 22 радника у прошлој години.

– Ова пресуда показала је да Суд није под политичким утицајем да је независна и професионална институција, и само на овакав начин и оваквим радом може се обезбједити вјера у институције власти. Иако сам више пута упозоровао да власт у општини Фоча прави велику грешку и непотребне трошкове, на сва моја упозорења они су се оглушили, сада су буџет општине Фоча додатно оптеретили. Обавезе према данашњој пресуди ће износити око 150.000 КМ, са затезним каматама а средства су могла бити утрошена на кориштење Аква парка у зимском периоду, наткривањем и изградњом клизалишта. Тако би објекат обезбједио додатни приход општини и плате радницима. Из сујете је учињена велика штета грађанима општине Фоча, за коју ће неко сигурно одговарати- изјавио је Крсмановић и додао да је очекивао овакву пресуду јер су радници примљени по закону.

Пресудом су на посао враћени и Јелена Милићевић, самостални стручни сарадник за информисање, Владимир Ћосовић и Сања Радовић туристички радници, Јеленко Митрашиновић и Бојан Пијетловић угоститељски радници и Драгиша Јовановић радник на обезбјеђењу Аква парка.

Пресуде за преосталих 15 радника, очекују се до краја јуна.0 КОМЕНТАРА

 1. Eto kakva nam je država,svi ovi radnici su otpušteni po nalogu REPUBLIČKOG UPRAVNOG INSPEKTORA,koji prima platu za svoje neznanje koje je ovom presudom potvrđeno,i šta sad opština će morati platiti ( I TREBA DA PLATI) a taj vrsni poznavalac zakona će i dalje bez ikakve odgovornosti da obavlja svoj posao.
  A što se zapošljavanja tiče,svi otpušteni radnici su primljeni bez konkursa,to možete pitati u birou za zapošljavanje,svi oni su dovedeni kao članovi i simpatizeri tadašnjih opštinskih vlasti.Da je bio konkurs javilo bi se bar 200 ljudi a medju njima i ja,al čekajući konkurse meni mladost prođe.Istu praksu su nastavili i ovi sad tako da ništa drugo ne preostaje nego…….

 2. rammstein, 30.05.2013. 10:39:33 [77345]

  Kad pogledamo kako je u Foči snažna i trajna predizborna i postizborna ljubav između SDS-lopova i SNSD-mafijaša zaista smiješan i žaljenja vrijedan ispadne neki zaluđeni SDS-ovac koji još vjeruje u to da je današnji SDS išta drugo osim klika guzičara i lopova koje interesuje samo sopstvena guzica u mekoj fotelji i dobar tal sa bilo kim.

  http://www.depo.ba/media/pictures/2012/10/12/4ba6a1872caa56da6d8b8e471fb232e7.jpg

 3. Kad si opštinar onda je zaista nemoguće izgubiti posao, pre će svijet propasti nego što će opštinar izgubiti posao. Pre će sva priveda na opštini propast nego što će i najveći parazit opštinar izgubiti posao. Pre će sav narod u opštini poumirati od gladi nego opštinar izgubiti posao.
  Opštinari su zaštićena vrsta ko bijeli medvjedi.
  Čuvajmo otpštinare i ostale budžetare da im dlaka s glave ne fali a bogami ni marke plate da im se niko nije usudio smanjiti.

 4. Не разумијем зашто сте против ових људи који су судским путем добили натраг свој посао? Нису они криви, а нису ни распоређени на послове манекенки к’о оне „раднице“ на инфо пултовима КБЦ Бањалука, него чувар, конобар, чистачица и слично у Аква парку!

  Крсмановићу ова пресуда добро дошла, за даље разбијање ђавољег ортаклука у Фочи! Мислим да је Крсмановић измислио локал-патриотизам, за оне подгузне муве из фочанских снсд-ова и СДС-ова!

 5. Krsmanović je jedini sposoban načelnik, čovek koji se suprotstavio otimanju prirodnih resursa od naroda.
  Ali činjnica je da ti opštinari ništa ne rade, da je administradija predimenzionisana a privreda uništena.
  Zbog toga netreba podržavati nikakvo povečćanje administracije bilo kakvim sistematizacijama i izmišljanjem hiljada i hiljad fiktivnih radnih mesta da bi se zaposlili stranački aktivsti.