СУБНОР из Добоја: Гадафи, држи се

ДОБОЈ – Предсједништво Општинског одбора Савеза удружења бораца Народносоалободилачког рата из Добоја упутило је данас писмо намјере Амбасади Либије у БиХ у којем изражава жаљење због великог броја страдалих грађана ове земље у борбама против „издајника свога народа и државе“ и од „западњачког хуманитарног бомбардовања“. Борци НОР-а из Добоја у писму поручују да стоје уз […]

понедељак, април 4, 2011 / 13:18

ДОБОЈ – Предсједништво Општинског одбора Савеза удружења бораца Народносоалободилачког рата из Добоја упутило је данас писмо намјере Амбасади Либије у БиХ у којем изражава жаљење због великог броја страдалих грађана ове земље у борбама против „издајника свога народа и државе“ и од „западњачког хуманитарног бомбардовања“.

Борци НОР-а из Добоја у писму поручују да стоје уз поштени народ који се у овим тешким данима "бори против домаћих издајника и страног окупатора" који под окриљем НАТО-а хоће да овлада, не само богатством Либије, већ и осталих земаља широм свијета.

Добојски чланови Предсједништва СУБНОР-а подсјећају да су "ти исти западни доброчинитељи, искључиво за свој интерес, уништили бившу Југославију", а касније хуманитарним бомбардовањем од Србије отели 15 одсто њене историјске територије – простор Косова, без и најмање ваљаног и званичног одобрења Уједињених нација.

"Зато желимо да што прије уништите те Ваше побуњенике, који су за шаку добијених долара створили немир у својој земљи коју су годинама изграђивали са осталим поштеним и праведним грађанима Либије", наводи се на крају писма намјере Предсједнишрва добојског СУБНОР-а, којег је потписао предсједник Маринко Гојковић.

Гојковић је учесник НОР-а и члан Предсједништва СУБНОР-а Републике Српске, предсједник Општинског одбора СУБНОР-а Добој, као и аутор књиге "Путевима партизанским" која је зборник новинских чланака, говора и осталих докумената о НОР-у добојског краја од 1941. до 1945. године.

Сукоби у Либији трају од средине фебруара, када су се опозиционе снаге побуниле против власти Моамера ел Гадафија, а 19. марта почела је страна војна интервенција.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *