Стварност против харача: МУП предлаже измјену закона због оружних листова

У Ефбиху не само да јавни радници имају ратну реторику и ревизионизам на снази, већ ни не разоружавају своје грађане у име неспособности да се попуни буџет. Но, грађани нити стижу да врате оружје и оружне листове, нити за задржавање наоружања имају пара до те мјере, да ће рок опет бити продужен.

четвртак, март 8, 2018 / 12:09

Министарствo унутрашњих послова Републике Српске предложиће доношење Закона о измјенама Закона о оружју и муницији Републике Српске у дијелу који се односи на рок за замјену оружних листова којима је истекао рок важења, с обзиром да велики број грађана у предвиђеном року није извршио замјену оружних листова.

Велики број грађана је исказао намјеру да задржи оружје и интересовање за могућност замјене оружних листова којима је истекао рок важења, те је из тог разлога Министарство одлучило да предложи измјене Закона са могућношћу да се замјена оружних листова изврши до 31.12.2018. године.

Након истека тог рока сва лица која задрже оружје у свом посједу без важећег оружног листа биће санкционисана новчаном казном од 1.200 до 1.500 КМ, као и одузимањем оружја.

Подсјећамо грађане да је посједовање ватреног оружја без важећег оружног листа законом забрањено, те да на вријеме замјене оружне листове или предају оружје уколико не желе продужавати оружне листове.2 КОМЕНТАРА

  1. МУП РС тј. закон који је исти предложио је кривац што су грађани РС масовно разоружани, што су доведени у позицију да морају буд пошто (од 20-100КМ) продати своје цијеви и што је то оружје масовно завршило У ФБиХ. За овакво дјеловање постоји арекватна ријеч у србском језику: „Велеиздаја“.

  2. Било би занимљиво изанализирти, а и није тешко, који су то грађани који посједују ватрено оружје, коју врсту, и из којих побуда.
    Познајем их неколико-
    до јуче ручно правили сеоске кубуре, прангијали код оваца, а сада носају фул ловачку опрему од неколико хиљада евради, јашили козе и магарад, а сада у скупоцјеним џиповима,….брозови партијаши, чиновници,официри, паразити који живе амерички сан у овој вукојебини и на крви ово шачице биједе коју свакодневно гуле и циједе ко лимун,….који и даље по шиповљанским шумама своме новом другу тити натјерују дивљач на нишан,….
    Све Шојић до Шојића и го к…ц!

Оставите одговор