Студентско позориште у Коњицу освојило награду, на Фронталу латиничење

„Бањалучко студентско позориште“ на петом „Фестивалу глумца Босне и Херцеговине“ у Коњицу освојило осму награду за представу „Млијеко“. Алдина Медија & Ол, нешто је што се не смије написати овако како читате. Типичан културни примјер за таг латиничење.

среда, мај 16, 2018 / 00:48

Представа „Млијеко“, аутора Василиса Коцикануриса у режији Слободана Перишића имала је премијеру 1. фебруара 2017. године у „Подрум сцени“ Студентског позоришта у Господској улици и од тада само ниже успјехе у Републици Српској, Босни и Херцеговини и Европи. Награду у Коњицу за најбољег глумца освојио је Александар Ристановић за улогу Лефтериса, којем је ово укупно четврта награда. До сада их је освајао на „Позоришним/казалишним играма у Јајцу“, фестивалу младог глумца „Заплет“ у Бањој Луци и фестивалу „Златни витез“ у Москви.

Фестивал глумца у Коњицу јединствен је по томе што жири публике додјељује само двије награде и то за најбољу женску и најбољу мушку улогу. Награду за најбољу женску припала је Ванеси Глођо за улогу Кларе у представи „Радња на углу“ у продукцији „Камерног театра 55“ из Сарајева.

Фестивал је и ове године одржан у организацији Центра за културу „Народног универзитета у Коњицу“, а у такмичарском програмо укупно је било девет представа. 

Додјела награда одржана је у уторак 15. маја 2018. године од 19 часова у кино сали у Коњицу, након које је одржан концерт „Aldina Medija & ALL“.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *