Студентско позориште у Коњицу освојило награду, на Фронталу латиничење

"Бањалучко студентско позориште" на петом "Фестивалу глумца Босне и Херцеговине" у Коњицу освојило осму награду за представу "Млијеко". Алдина Медија & Ол, нешто је што се не смије написати овако како читате. Типичан културни примјер за таг латиничење.

среда, 16 маја, 2018 / 00:48

Представа "Млијеко", аутора Василиса Коцикануриса у режији Слободана Перишића имала је премијеру 1. фебруара 2017. године у "Подрум сцени" Студентског позоришта у Господској улици и од тада само ниже успјехе у Републици Српској, Босни и Херцеговини и Европи. Награду у Коњицу за најбољег глумца освојио је Александар Ристановић за улогу Лефтериса, којем је ово укупно четврта награда. До сада их је освајао на "Позоришним/казалишним играма у Јајцу", фестивалу младог глумца "Заплет" у Бањој Луци и фестивалу "Златни витез" у Москви.

Фестивал глумца у Коњицу јединствен је по томе што жири публике додјељује само двије награде и то за најбољу женску и најбољу мушку улогу. Награду за најбољу женску припала је Ванеси Глођо за улогу Кларе у представи "Радња на углу" у продукцији "Камерног театра 55" из Сарајева.

Фестивал је и ове године одржан у организацији Центра за културу "Народног универзитета у Коњицу", а у такмичарском програмо укупно је било девет представа. 

Додјела награда одржана је у уторак 15. маја 2018. године од 19 часова у кино сали у Коњицу, након које је одржан концерт "Aldina Medija & ALL".