Студенти и Универзитет за бесплатно школовање дјеце без родитеља

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на последњој сједници усвојио је приједлог о измјени Одлуке о висини школарине за академску 2011/12. годину, према коме ће дјеца без оба родитеља бити ослобођена плаћања школарине. Из Министарства просвјете и културе РС потврили су нам да су добили приједлог Универзитета и да је његова обрада у току. На […]

четвртак, 16 јуна, 2011 / 13:14

Управни одбор Универзитета у Бањој Луци на последњој сједници усвојио је приједлог о измјени Одлуке о висини школарине за академску 2011/12. годину, према коме ће дјеца без оба родитеља бити ослобођена плаћања школарине.

Из Министарства просвјете и културе РС потврили су нам да су добили приједлог Универзитета и да је његова обрада у току.

На последњем састанку представника Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) са Министар просвјете и културе РС Антон Касиповић рекао је да када Министарство добије приједлог да ће он бити упућен на сједницу Владе РС.

СОБЛ очекује да ће овај приједлог ускоро бити усвојен, јер се упис студената у наредну годину приближава.

СОБЛ се у марту мјесецу ове године обратила Министру просвјете и културе РС Антону Касиповићу и ректору Универзитета у Бањој Луци проф. др Станку Станићу са захтјевом да дјеца без оба родитеља буду ослобођена плаћања школарине.