Студент запалио жито: Да ли је Вучић дао интервју?

Премијер није дао никакав интервју за „Пресс онлајн“ и оно што је тај медиј објавио је потпуно измишљено, навели су у Кабинету премијера, преноси агенција Танјуг.  "Танјугу то није било познато у тренутку када је пренео поједине делове. Уз извињење што смо вас довели у заблуду, у коју смо и сами доведени, молимо вас да, […]

понедељак, 31 августа, 2015 / 09:41

Премијер није дао никакав интервју за „Пресс онлајн“ и оно што је тај медиј објавио је потпуно измишљено, навели су у Кабинету премијера, преноси агенција Танјуг.

 "Танјугу то није било познато у тренутку када је пренео поједине делове. Уз извињење што смо вас довели у заблуду, у коју смо и сами доведени, молимо вас да, као и Тањуг, повучете све информације приређене на основу онога што је "Пресс онлајн" објавио као наводни интервју", наводи се у информацији прослеђеној из деска Танјуга.

Танјуг је упутио позив свим редакцијама да повуку дијелове интервјуа које је премијер Србије Александар Вучић наводно дао за "Пресс онлајн" у Републици Српској, а које је та агенција пренијела. Кабинет премијера Србије демантовао је да је било какав интервју дат. 

За почетак је било збуњујуће да се помиње Прес онлајн, што је сајт угашеног београдског Преса, који је наставио са радом. Интервју са Вучићем је заиста изашао у Пресу који излази у Српској, а неке наводе је пренијела Срна.

Као да слушаш неког другог предсједника…

Предсједник Владе Србије Александар Вучић истакао је да Република Српска треба да тражи враћање свих дејтонских надлежности које су јој узурпиране самовољом високих представника.

Он је нагласио да је поштовање Дејтонског споразума најважнији услов очувања стабилности БиХ и њеног развоја.

"Очување слова, а не некаквог, како су га накарадно називали, духа Дејтонског споразума. Треба водити рачуна да се у борби за исправљање неправде не начини ниједан сувишан корак од којег би штета била већа од користи", рекао је Вучић за "Прес Република Српска".

Вучић тврди да БиХ у будућности види "као самосталну и уређену државу, састављену од Републике Српске и Федерације БиХ", по принципима утврђеним дејтонским мировним преговорима.

Према његовим ријечима, јединство политичких партија у Републици Српској у вези са очувањем Српске је огроман и непроцјењив национални капитал који треба искористити.
Премијер Србије је напоменуо да би након свега што се десило, поново отишао у Поточаре, те да је убијеђен да је већина муслимана у БиХ опредијељена за мир и добре односе са Србијом.

Додик се сложио

 Ствар одлази даље када се на наводне Вучићеве изјаве надовеже коментар Милорада Додика, који се сложио са "враћањем надлежности". 

"Осврћући се на изјаву премијера Србије Александра Вучића да РС треба тражити враћање свих надлежности које су јој отели високи представници, Додик је рекао како охрабрује да и у другим државама у регији, поготово у Србији, схваћају да је дошло до кршења права и увођења нелегалног правосуђа.

– Важно је када премијер Србије Александар Вучић или било који дужносник Србије, која је јамац и потписник Даyтонског споразума, то каже – рекао је Милорад Додик. "

Додик се обратио са Кочићевог збора, гдје су га из СРНА замолили и за овај коментар. 

Интересантно је да се СРНА није огласила поводом саопштења ТАНЈУГ и кабинета премијера Вучића, који демантују аутентичност интервјуа. 0 КОМЕНТАРА

 1. Милорад се накратко уселио у Александра, проговорио из њега, но овај се брзо прибрао

 2. Ево рибара поново са својим ником преко емаил адресе ЗОРЕ.

  Кад већ пишем, да кажем како се многе ствари у (не)измишљеном интервјуу Вучићу мени логичне и потребне Српској.

  Сви знате да годинама заговарам владу националног јединства, владу са јасним програмом и роковима прилагођених преосталим природним ресурсима и садашњим активним и пасивним привредним потенцијалом, све то за наредна два четворогодишња циклуса.

  Влада националног јединства је услов праве привредне и друштвене реформе, односно изградње неуништивог система кроз прву праву послератну обнову.

  Тај (не) измишљени интервју Вучића сам тако схватио, ако је он то рекао, ако не, онда сам га схватио као позив владајућих опозицији на заједнички рад због економске, политичке и безбједоносне ситуације.

  Опозиција је 2014 године изгубила добијене изборе искључиво својом грешком и неслогом, данас је у дефанзиви, избори на републичком нивоу су 2018 године, значи да би у најбољем случају по њих неке реформе и промјене које они хоће могле почети са прољећа 2019 године, ако их владајући не растуре већ од идуће године, као жуте што је Вучић.

  Дали су Додику својом глупошћу(нарочити са прољећа и до одмора) историјску шансу да их догодине са својом коалицијом у свим општинама прегази,зато ме чуди да им нуди партнерство.

  Ево једно отворено питање за „савез“ као опозицију:

  „Видим да се надате неким оптужницама и врелом јесени,да ли сте заиста спремни, да ли имате људе да изнесу на паметан начин пред народ заједнику причу без немира,да ли имате визију, организацију и лидере, или ће због нових папака и нестручних вођа пропасти ваша и наша последња опозициона шанса за дуги период, баш као у Србији?

  Поздрав

 3. Ovaj Vučić je isti kao i naša „gromada“.Što bi naš narod rekao našla krpa zakrpu.Ovaj u RS proćerdao sve što mu je pod ruku došlo i jedino mu preostaje da igra na kartu odbrane srpstva i RS.To može da prođe kod onih što kratko pamte.Ovaj iz Čipuljića što vlada Srbijom malo, malo pa po svoje mišljenje van granica zemlje.Ili da budem jasniji ide po uputstva i zadatke šta i kako raditi dalje.Elem jadni smo mi sa njima onakvima.Šta smo mi toliko Bogu zgrešili pa nas ovako kažnjava?

 4. Travničanin, 31.08.2015. 22:50:43
  Da u pravu si Vučić je isti ko gromada samo si slučajno ili namjerno zaboravio reći da su obojica isti ko naš narod.U čemu je razlika između njih dvojice koji rade to što rade za milijarde ili milione i našeg prosječnog glasača koji zemlju prodaje za zidarsku pivu i krmeći rep pod šatorom?Jedino u sposobnosti njih dvojica su ipak sposobniji

 5. Понекад стварно помислим да је „травничанин“ умјерени титин муслиман који овдје има задатак да стално шири незадовољство у српском народу.

  Желим да вјерујем да није, али некако никако да му неки јак Србин ваља.

  Не ваља му Додик, добро, хајде да је то нормално,он је за неког другог, за неку другу причу.

  Стално пише о неправди у Српској, пишем и ја,ипак му ни ја као еколог и хуманиста са национално одговорном причом више не ваљам.

  Хајде што не цијени Додика, ни српског капетана и његову хуману причу, све је то по мени легитимно јер смо јавне личности из Републике Српске, али како то да му смета Вучић, односно „мали из Чипуљића“како подругљиво „травничанин“ каже.

  Не браним Вучића због неке симпатије, јер сви овдје знају да Лазаревић од живих политичара у Србији поштује само великог државника, демократу са високо одговорном националном политиком према српском народу, наравно ради се о проф. др. Војиславу Коштуници, коме је то и свијет признао 2001 године проглашавајући га за државника године у УН.

 6. Зашто је Фронтал пристао на то да служи као платформа за промоцију некаквог опскурног назовиполитичког кружока?

 7. Travničanin je samo jedan od mnogih koji pokušavaju realno sagledati sadašnju situaciju i iznijeti svoje mišljenje.U svojim komentarima nikoga ne vređam,poštujem svačije mišljenje i nastojim komunicirati sa onima sa kojima se može voditi dijalog.Mislim da RS nije ni nalik državi za koju smo se borili i za koju su izginuli najbolji sinovi našeg naroda.Otuda i moji negativni komentari o stanju u RS i onima koji nas dovedoše do dna.A neki i dalje misle da se u RS vodi „odgovorna državna politika“.

 8. травничанин,

  кад неко каже да реално гледа ситуацију код нас,онда треба да поштује ставове оних који ничим нису доприњели овом жалосном стању у друштву, напротив.

  Неважно, није мој коментар био уперен против тебе и оних који су противници ових власти,то сам у коментару и навео, него ми је као реалном човјеку засметало понижавање предсједника владе Србије од другог „реалног“ човјека са оним „мали из Чипуљића“, по мени то је веома неукусно и ничим заслужено, бар што се тиче његових и ставова владе Србије према Српској и БиХ.

  ника,

  нешто друго је теби засметало у мом коментару, није ваљда да си као неко ко је очигледно „грађанске“ провинијенције, против идеје, програма и чврстих, али добронамјерних ставова зелених Српске?

  Овакви су стварали Српску,нису се бавили политиком, него послом и несебичним хуманитарним и волонтерским радом,овакви нису хтјели неморалну и прљаву државу, зато смо се укључили,значи ако ниси противник Републике Српске, што бих свакако поштовао као реалност, онда је твој став жалостан.

  Другим ријечима,или си против Српске, или си врста људи којим сви и све смета.

  Данас си као против ових власти,сутра да дође савез на власт, ма колико добро радили, бићеш и против њих, наћи ће такви већ разлог да и они због нечега буду „опскурни српски кружок“,зар не?

  Поздрав

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *