Штрос Кан волонтира три мјесеца, послије га можда пријаве

Прихватио сам да са тимом својих сарадника савјетујем Владу Србије о економским питањима и у прва три мјесеца радићу про боно, тј. бесплатно. Посао опоравка српске привреде неће бити нимало лак, с обзиром на свјетску економску кризу, али је то свакако могуће и вјерујем да ћемо успјети у томе – изјавио је јуче Доминик Строс-Кан, […]

среда, 18 септембра, 2013 / 07:22

Прихватио сам да са тимом својих сарадника савјетујем Владу Србије о економским питањима и у прва три мјесеца радићу про боно, тј. бесплатно. Посао опоравка српске привреде неће бити нимало лак, с обзиром на свјетску економску кризу, али је то свакако могуће и вјерујем да ћемо успјети у томе – изјавио је јуче Доминик Строс-Кан, бивши директор Међународног монетарног фонда, на конференцији за новинаре у препуној прес-сали Владе Србије.

Конференција за новинаре је одржана након састанка који је Строс-Кан имао са првим потпредсједником Владе Александром Вучићем и министрима финансија и привреде Лазаром Крстићем и Сашом Радуловићем.

Строс-Кан је истакао да је упознат са економским проблемима Србије попут високе стопе незапослености, ниских личних доходака, буџетских проблема и других, али да је потребно да се он и његов тим детаљно упознају са ситуацијом како би донијели адекватне оцјене и након тога Влади Србије дали одговарајуће савете.

– Немам магични штапић за проблеме српске економије и потребно ми је вријеме за припрему рјешења које ћу предложити Влади. Задовољан сам што ћу бити дио тима који ће помоћи привредни опоравак Србије, а то је један од битних услова за успостављање стабилности у региону. То је веома важно, јер се на стабилност ослањају раст и општи развој – истакао је Строс-Кан.

Он је објаснио да је његов ангажман за Владу Србије уговорен посредством агенције Владимира Молова из Париза, који је такође присуствовао јучерашњој конференцији за новинаре. На питање зашто се одлучио да прихвати такав ангажман Строс-Кан је одговорио „зато што волим Србију“.

Бивши директор ММФ-а није желио да се изјасни да ли ће савјетовати Србију да продужи аранжман са институцијом којој је некада био на челу, објаснивши да је сувише рано да би могао да да одговор на то питање. Упитан да ли ће његова сарадња бити условљена прихватањем датих савјета и да ли постоји могућност прекида сарадње ако их Влада Србије не прихвати, Строс-Кан је навео да се никад не зна, али да ће он и његов тим настојати да дају најбоље савете.

„Лако је давати савјете, тешко их је спроводити. Влада Србије је та која треба да одлучи да ли ће их спровести, јер је реч о политичкој одлуци“, нагласио је Строс-Кан.

– Очекујем да ће Строс-Кан и његов тим помоћи да се нађе најбоље решење за фискални дефицит, јавни дуг, који је достигао 60 одсто бруто друштвеног производа и пад индустријске производње. Циљ је да Србија добије здраву привреду. У том смислу посебно ће користити Строс-Канова познанства у финансијском свету и све то ће утицати да се српска привреда заснује на профиту, а не на државним субвенцијама – рекао је Вучић.0 КОМЕНТАРА

  1. Не очекујем да бивши директор ММФ-а учини ишта позитивно за Србију (додуше лика су гадно спржили са оном секс-афером..није искључена могућност да је промјенио страну.. 🙂 ) али ово за „волонтирање“ ми је потпуно логично. Након тога му треба понудити менаџерски уговор (€1 + %) – нешто што је Бранко Драгаш јако лијепо објаснио у свом излагању (http://youtu.be/4cq8lFZeNIY), па да видимо како иде..

  2. Већ се на форумима распитују у којем хотелу ће одсједати. Нагло расте занимање за посао собарице.

  3. Хехехе…симана, па пријављуј се шта чекаш, ти си онако она туркињица, оријенталка, нема шансе да те Штрос Кан не повали!B-)B-)B-)

  4. herctref, 18.09.2013. 16:26:20

    Ооо…то би ти да будеш конкуренција симани, па дрољо имаш и ти мјеста, воли Штрос Кан дроље попут тебе!

  5. Čim on volontira u Srbiji znači da radi za interese stranaca koji ga plaćaju, a protiv Srbije koja ga ne plaća.
    Poslat je direktno ekonomski ubica iz MMF-a u Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *