Строс-Кан тужи Тристан Банон за клевету

Бивши директор ММФ-а Доминик Строс-Кан тужио је за клевету француску новинарку Тристан Банон која је против њега поднијела тужбу за покушај силовања. Адвокат Анри Леклерк рекао је да је Строс-Канова тужба уложена чим су обавијештени да је почела прелиминарна истрага поводом тужбе ове новинарке, преносе медији. Строс-Кан, који је у мају поднио оставку на мјесто […]

уторак, 12 јула, 2011 / 06:02

Бивши директор ММФ-а Доминик Строс-Кан тужио је за клевету француску новинарку Тристан Банон која је против њега поднијела тужбу за покушај силовања.

Адвокат Анри Леклерк рекао је да је Строс-Канова тужба уложена чим су обавијештени да је почела прелиминарна истрага поводом тужбе ове новинарке, преносе медији.

Строс-Кан, који је у мају поднио оставку на мјесто директора ММФ-а због оптужби за покушај силовања собарице у Њујорку, поручио је преко својих адвоката да ће се жалити на најављени судски поступак 32-годишње Банон.

Тристан Банон оптужује Строс-Кана да је покушао да је силује 2003. године у једном стану у Паризу.

Она је уложила званичну тужбу пошто је случај САД против Строс-Кана по тужби хотелске собарице за покушај силовања доведен у питање јер је тужилаштво саопштило да је собарица лагала под заклетвом и мијењала исказ.

Строс-Канови адвокати рекли су да је он увијек говорио да су оптужбе Тристан Банон измишљене. Да би суд разматрао тужба за клевету, мораће прво да се оконча случај тужбе коју је поднијела Тристан Банон.