Строс- Кан дискредитовао Мартин Обри

Бивши директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминк Строс-Кан оптужен је да је покварио шансе водећој кандидаткињи социјалиста Мартин Обри да побиједи на страначким изборима за предсједника, јер је потврдио да је између њих постојао пакт да ће она одустати од избора ако он буде на листи. Прије него што је у мају ухапшен за покушај […]

уторак, септембар 20, 2011 / 13:47

Бивши директор Међународног монетарног фонда (ММФ) Доминк Строс-Кан оптужен је да је покварио шансе водећој кандидаткињи социјалиста Мартин Обри да побиједи на страначким изборима за предсједника, јер је потврдио да је између њих постојао пакт да ће она одустати од избора ако он буде на листи.

Прије него што је у мају ухапшен за покушај силовања служавке у хотелу у Њујорку, Страус-Кан је био један од главних фаворита за кандидата социјалиста на предсједничким изборима у Француској заказане за идућу годину.

Према разним извјештајима, Строс-Кан се договорио са тадашњим лидером социјалиста Мартин Обри да ће се најбоље рангирани од њих двоје кандидовати за страначке изборе 9. и 16. октобра.

У првом интервјуу од повратка из САД у Француску Строс-Кан је потврдио и да је намјеравао да се кандидује за предсједника и да је постојао пакт са Обријевом.

"Није требало да користи ријеч `пакт`. Тако изгледа да је Обријева била замијенски кандидат",сматра политички аналитичар Стефан Розе.

Обријева покушава да достигне једног од главних кандидата на страначким изборима Франсоа Холанда.Оставите одговор