Стријелцима противградне заштите обезбјеђене плате

Стријелцима противградне заштите са подручја Семберије биће исплаћено по 1 600 марака, резултат је договора директора Републичке противградне заштите Јовише Ковачевића и начелника општине Бијељина Миће Мићића. Начелник Мићић рекао је новинарима да ће 72 000 КМ бити уплаћено противградној заштити, као и да ће 600 марака од накнаде стријелцима из Семберије уплатити општина преко […]

петак, 10 јуна, 2011 / 13:24

Стријелцима противградне заштите са подручја Семберије биће исплаћено по 1 600 марака, резултат је договора директора Републичке противградне заштите Јовише Ковачевића и начелника општине Бијељина Миће Мићића.

Начелник Мићић рекао је новинарима да ће 72 000 КМ бити уплаћено противградној заштити, као и да ће 600 марака од накнаде стријелцима из Семберије уплатити општина преко противградне заштите.

-Накнада од 1 600 КМ виша је него у другим регијама јер је подручје Семберије најугроженије, а и прошле године више од једне четвртине од укупно испаљених граната потрошено је у бијељинској регији-рекао је Мићић.

Директор Републичке противградне заштите Јовиша Ковачевић похвалио је стријелце противградне заштите у Семберији јер су адекватно реаговали 8. јуна кад су испалили 64 гранате и општину Бијељина спасили од велике катастрофе од града. Ковачевић је додао да је дошло до промјене одлуке о финансирању противградне заштите, јер досадашња средства нису била довољна.

-Влада је недавно промијенила одлуку о финансирању противградне заштите која је до сада била 0,4 одсто од средстава предвиђених за подстицаје, односно 240.000 марака. То није било довољно, па је противградна заштита предложила повећање на 0,7 одсто – рекао је Ковачевић.

Говорећи о недавном инциденту када је дио противградне гранате пао на аутомобил у Бијељини и оштетио га, Ковачевић је рекао да је према наводима призвођача могуће да до два одсто граната буде неисправно, те да испоручилац ракета према уговору сноси штету до 5 000 марака, док се у случају веће штете мора обавити вјештачење.Оставите одговор