Штрбац: Спремна допуна контратужбе против Хрватске

Србија је припремила одговор на хрватске аргументе против српске контратужбе, који ће, уколико у међувремну не дође до поравнања, Међународном суду правде у Хагу бити предати до 4. новембра, када за то истиче судски рок. Члан српског правног тима пред МСП и шеф „Веритаса” Саво Штрбац сматра да до нагодбе неће доћи јер за то […]

недеља, 23 октобра, 2011 / 13:12

Србија је припремила одговор на хрватске аргументе против српске контратужбе, који ће, уколико у међувремну не дође до поравнања, Међународном суду правде у Хагу бити предати до 4. новембра, када за то истиче судски рок.

Члан српског правног тима пред МСП и шеф „Веритаса” Саво Штрбац сматра да до нагодбе неће доћи јер за то у хрватској влади не постоји воља и каже да ће Србија до 4. новембра сигурно поднијети допуну контратужбе.

„Тим се припремао све вријеме као да поравнања неће ни бити, како се не би пропустио рок и да би се урадило најбоље што је могуће. Посао је завршен још током љета и остала је само финална дорада”, рекао је Штрбац за Танјуг.

Како истиче Штрбац, пресуда Међународног кривичног суда у Хагу хрватским генералима Анту Готовини и Младену Маркачу, донијета у априлу, иако неправоснажна, један је од адута Србије.

„Хашки трибунал је закључио да је у операцији ‘Олуја’ вршено етничко чишћење кроз удружени злочиначки подухват. Управо та тврдња нам олакшава посао, јер је од етничког чишћења до геноцида мали корак, треба утврдити само геноцидну намјеру”, истакао је Штрбац.