Стотине хиљада марака за "Курс енглеског"?

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске. Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног […]

петак, 15 јануара, 2016 / 11:03

Партија демократског прогреса очекује од свих надлежних институција Републике Српске да узму у разматрање сљедећу аферу и трошење народног новца заснованог на озбиљним тврдњама и чињеницама којима је учињена огромна штета по интерес Републике Српске.

Очекујемо и да се преиспита одговорност лица која су произвела такво штетно дејство као резултат противуставног, незаконитог, коруптивног, нерационалног, неодговорног и непотистичког понашања.

АФЕРА 54.

„Курсеви страних језика“

Какви су ефекти и да ли је контролисан утрошак средстава за Пројекат ”Курс енглеског језика” за који је Министарство за породицу, омладину и спорт у 2008. години исплатило приватном предузетнику, односно приватној школи страних језика 257.352 КМ?

Штета за Републику Српску 257.352 КМ или стипендије од по 1.000 КМ за 257 студената

Партија демократског прогреса пита – на који начин су средстава додјељивана за ове намјене, да ли је био диригован јавни позив, колико је било пријављених и какви су ефекти од утрошка ових средстава?

Ово је, очигледно, још једна епизода СНСД-ових министара у трошењу или извлачењу народних пара кроз разне измишљене или „упитне“ тзв. пројекте.

Непознато је колико је било укључено полазника у овај пројекат и из којих општина. Ово су само нека од питања на које нема одговора.

Све је евидентирано и истакнуто у Извјештају о ревизији финансијских извјештаја Министарства за породицу, омладину и спорт Републике Српске за период од 01.01. до 31.12. 2008. године.0 КОМЕНТАРА

  1. После даноноћног чучења пред Путиновим дверима за сликање,вишедневних козачких игара на празном тргу испред“ Боске“, брже-боље подизања споменика цару Николају, петербуршких економских форума, бизнисмена…за очекивати би било да је „највећи Рус“ после Путина ових 257хиљада скркао бар у наслову на курс РУСКОГ ЈЕЗИКА,кад оно ЕНГЛЕСКОГ…авај..,