Стокхолм: Једна особа погинула у екплозији аутомобила

СТОКХОЛМ – Једна особа је јуче погинула а двије су повријеђене у двјема експлозијама у центру Стокхолма, саопштила је полиција. Аутомобил је експлодирао близу Дротнињатана, прометне трговачке улице у централном дијелу шведске престонице, рекла је представница за медије полиције Петра Шоландер. Недуго потом, у истој улици, али на другом мјесту, одјекнула је друга експлозија, а […]

недеља, децембар 12, 2010 / 11:23

СТОКХОЛМ – Једна особа је јуче погинула а двије су повријеђене у двјема експлозијама у центру Стокхолма, саопштила је полиција.

Аутомобил је експлодирао близу Дротнињатана, прометне трговачке улице у централном дијелу шведске престонице, рекла је представница за медије полиције Петра Шоландер.

Недуго потом, у истој улици, али на другом мјесту, одјекнула је друга експлозија, а на мјесту инцидента је пронађен повријеђени човјек, који је касније преминуо у болници од задобијених повреда, пренио је АП.

Двоје људи је хоспитализовано због лакших повреда, а за сада није јасно у којој су експлозији повријеђени.

Портпарол спасилачке службе Ројер Сверндал рекао је да је у аутомобилу који је експлодирао било неколико боца с гасом.

Према његовим ријечима, још није утврђено шта је узрок друге експлозије нити да ли су два инцидента повезане.

Шведска, која је углавном била поштеђена терористичких напада, повисила је у октобру ниво узбуне због „појачаних активности” група с базом у тој земљи, за које се сумња да планирају нападе, али власти су објасниле да је тај ниво и даље нижи него у другим европским земљама и да опасност постоји, али да није неминовна.

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *