Стојичићу додијељена награда бањолучке подружнице књижевника Српске

Књижевник Миленко Стојичић из Бањалуке добитник је награде за најбољу књигу у 2011. години за роман "Пиши тише Aндрићево име" у издању Радио-телевизије Републике Српске. Награду додјељују Удружење књижевника Српске – подружница Бањалука и град Бањалука, а жири је донио одлуку већином гласова. Предсједник жирија Сретен Вујковић рекао је да је ријеч о савремено написаном […]

петак, 27 јануара, 2012 / 12:28

Књижевник Миленко Стојичић из Бањалуке добитник је награде за најбољу књигу у 2011. години за роман "Пиши тише Aндрићево име" у издању Радио-телевизије Републике Српске.

Награду додјељују Удружење књижевника Српске – подружница Бањалука и град Бањалука, а жири је донио одлуку већином гласова.

Предсједник жирија Сретен Вујковић рекао је да је ријеч о савремено написаном роману у коме Стојичић исписује "једно велико писмо Андрићу" и у коме се прожимају живот стварности и живот књижевности кроз догађаје у БиХ.

На пригодној свечаности, одржаној синоћ у Културном центру Бански двор, Стојичићу је награду уручио градоначелник Бањалуке Драгољуб Давидовић.0 КОМЕНТАРА