Стојановић: СДС ће имати кандидата, то није Максимовић

Након све чешћих информација у појединим медијима да ће Златко Максимовић бити кандидат СДС-а и ПДП-а на предстојећим изборима за градоначелника Бијељине,огласио се Томица Стојановић.

недеља, 14 јуна, 2020 / 11:53

Први човјек локалног СДС-а је оштро демантовао писање неких портала назвавши их продуженом руком власти.

"О кандидату СДС-а за градоначелника Бијељине ће одлучити градски одбор.У овом тренутку Златко Максимовић нема подршку ниједне страначке структуре, као ни моју. Желим рећи да ову лажну причу пласирају нискотиражне и смијешне агенције,телевизије и ултра накарадни портали који се налазе под контролом владајућег режима. Искрено, помало ме брине степен њиховог шарлатанства када помињу да Максимовић има моју подршку. Међутим, очигледно је да су у СНСД-у схватили да Мићо Мићић однедавно ужива нулто повјерење у народу Семберије, па су се одлучили да имају и другог кандидата, злу не требало, у виду Златка Максимовића, који и даље егзистира на јаслама Милорада Додика .Његов покушај да се политички рехабилитује цијеним али нека то ради преко своје странке.Једино што знам и у шта сам апсолутно убјеђен на основу досадашњег искуства јесте да би у случају Максимовићеве кандидатуре за градоначелника, режим на власти имао уз Мићића још једног кандидата. Не споримо то право никоме,али подвлачим да ће СДС имати свог кандидата.”

"Подсјећам да сам прије неколико дана на конференцији за штампу у Бијељини јасно поручио да у странци још нисмо причали о кадровским ријешењима и да ће то питање доћи на ред тек за 2-3 седмице. Наш кандидат за градоначелника на локалним изборима, биће познат половином јула мјесеца а јавности ће га саопштити предсједник Мирко Шаровић или ја након што добије повјерење градског одбора. Дакле, када из мојих или Шаровићевих уста чујете име кандидата за градочелника Бијељине, то ће бити једино релевантно. Све остало што се појављује посљедњих дана су обичне медијске шпекулуције. Зато информишем чланство и симпатизере СДС-а и остале грађане Бијељине да не насједају на непровјерене гласине” – закључио је Стојановић.