Сто година поште у Братунцу

У Братунцу је данас свечано обиљежена стогодишњица рада поште и поштанског саобраћаја у овом мјесту, и тим поводом отворене су просторије и обновљен рад поште у Мјесној заједници Кравица. Пошту у Кравици свечано су отворили директорица "Пошта Републике Српске" Јасминка Кривокућа и начелник братуначке општине Недељко Млађеновић. Кривокућа је подсјетила да је, након скоро двије […]

петак, 7 октобра, 2011 / 14:15

У Братунцу је данас свечано обиљежена стогодишњица рада поште и поштанског саобраћаја у овом мјесту, и тим поводом отворене су просторије и обновљен рад поште у Мјесној заједници Кравица.

Пошту у Кравици свечано су отворили директорица "Пошта Републике Српске" Јасминка Кривокућа и начелник братуначке општине Недељко Млађеновић.

Кривокућа је подсјетила да је, након скоро двије деценије, обновљен рад поште у Кравици и истакла да отварање малих пошта није економски оправдано за предузеће, али је значајно за становништво.

"Циљ отварања малих пошта јесте да се омогуће бољи услови живота и останак становништва на селу", изјавила је она.

Начелник Млађеновић је истакао значај поште за становништво овог краја, док предсједник мјесне заједнице Кравица Миле Миловчевић отварање поште види као један од најзначајнијих потеза за мјештане након рата.

Поводом стогодишњице рада поште у Братунцу и Свјетског дана пошта, директорица Кривокућа уручила је вриједносни чек најстаријој пензионерки на подручју зворничке поштанске Радне јединице, деведесетшестогодишњој Марти Станишић, која пензију прима путем поште.

Уручени су и поклони радницима поште који су пензионисани у овој години.

"У Братунцу је прије постојала пошта него општина и хроничари су забиљежили да су трубачи најављивали улазак прве поштанске кочије у Братунац", подсјетио је директор поштанске Радне јединице Зворник Миодраг Петровић.

Он је истакао да је прва пошта била без телефона и телеграфа, а поштански саобраћај је обухватао само писане пошиљке.Оставите одговор