Сто евра или Ђорђевић против Малог, уз мало технолошког латиничења и реаговања ради реаговања

Млађан Ђорђевић, председник покрета "Ослобођење", оштро осуђује изјаву министра финансија Синише Малог у изјави у којој је саопштио грађанима Србије да су "сви били задовољни са 100 евра којим је пружена помоћ становницима Србије" у време првог таласа вируса корона, а онда је потом додао да то "однекуд мора и да се плати".

субота, 17 октобра, 2020 / 10:44

У овом саопштењу, које је у оригиналу стигло на српском писму, најдирљивије је што је "Ослобођење" неслободно да користи српско писмо у скраћеници ИТ – односно Информационе Технологије. То је однекуд забрањено писати српским писмом у сред текста на истом том писму:

Председник покрета "Ослобођење" Млађан Ђорђевић каже да то онда није ни била помоћ, ако се нешто некоме даје да би се пар месеци након тога и одузело на овакав начин, реагујући притом на позив Пореске управе Србије која је утврдила да физичка лица, која зарађују пружањем услога путем интернета, као што су преводиоци, IT стручњаци, јутјубери, инфлуенсери, плаћају порез и друге доприносе.

Ђорђевић додаје да је плаћање пореза обавеза сваког становника Републике Србије, као и да је то у другим земљама регулисано, али да је оваква изјава министра финансија неприкладна и неозбиљна као и да је ово "удар на новчанике великом броју младих грађана који на овај начин издржавају себе и своје породице".

Национални покрет "Ослобођење" стаје на страну младих људи који поштено раде и зарађују своје "парче хлеба", док их власт пљачка и краде и заборавља предизборни слоган на нелегитимним парламентарним изборима, а који је гласио: "За нашу децу".