Стево и Мићо се разумјели око насипа на Дрини

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић, директор Јединице за координацију пољопривредних пројеката Стефан Митровић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су данас Меморандум о разумијевању

уторак, март 13, 2018 / 20:22

Меморандум је основ за почетак грађевинских радова на изградњи Дринског насипа, а који се очекују почетком јуна 2018. година.

Меморандум је основ за реализацију Пројекта заштите од поплава Дрине, у оквиру којег ће се финансирати активности на изградњи насипа дуж лијеве обале ријеке Дрине на потезу од Балатуна до Главичица у дужини од око 34 километра, укључујући и регулацију ријеке Јању у дужини од око 1,8 километара од ушћа Јање у Дрину па узводно.

Укупна вриједност Пројекта за Републику Српску износи 13,8 милиона америчких долара, што се у потпуности финансира из IDA кредита Свјетске банке, а враћа у потпуности од стране Владе Републике Српске.

Тендер за извођење радова који обухватају регулацију ријеке Јање у дужини од 1,8 км од ушћа па узводно и изградња насипа у дужини од 2,8 км од ушћа ријеке Јање па до канала Дрина-Дашница је припремљен и спреман за објаву која се може очекивати током сљедеће седмице.

(Оно што је Фронталу посебно мучно, јесте да неко даје новац потрчцима за писање саопштења, а који упорно пишу латиницом унутар интегрално ћириличног текста, што не само да је неписмено, већ је и некултурно. ИДА иде право у рубрику – Латиничење.)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *