Стевандић: Знам да је против мене поднесена кривична пријава за убиство

Потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић потврдио је данас за Н1 да му је познато да је против њега поднесена кривична пријава због убиства Миодрага Шушнице. Како је казао, информацију је “видио на мрежама“.

уторак, фебруар 6, 2018 / 21:23

Стевандић је за Н1 рекао да је са Шушницом био “на истој страни“.

“Видио сам на мрежама, ја и покојни Шушница смо били на истој страни, и на мене је пуцано и рањен сам у раме. Породици немам шта да замјерим, они су у посебном стању. Постоје тужилачке одлуке са све једним именом и презименом. Знам од кога она долази, то је потпуно јасно. Због тога што су ми узнемиравали и породицу сам поднио пријаву против Драгана Мектића. Пријава је поднесена“, открио је он.

Током данашње сједнице Народне скупштине Републике Српске, неко од посланика је наводно користио картицу посланика који је био одустан.

“Нисмо жељели да правимо расправу око тога, то показује ко уствари крши Пословник. Савез за промјене има катастрофалан рејтинг и покушавају да га поправе. Сваки пут досад су доживјели тежак политички пораз. Мислим да им је ово једнако лоше као и оно са пиштаљкама“, рекао је Стевандић.

Стевандић је поручио да су “спремни одговори“ на евентуалне покушаје инцидената у институцијама РС.

“Они немају озбиљно рјешење и наше је да стабилност обезбиједимо. Теже је направити инциденте у Влади и згради Предсједника. Имамо спремне одговоре и ми ћемо сачувати стабилност најважније институције у Републици Српској“, поручио је он.

Европска комисија је данас усвојила стратегију за Кредибилну перспективу проширења и појачан ангажман ЕУ са Западним Балканом.

“Ми смо у свим часописима и институцијама ЕУ означени као потенцијална база терориста, гдје не постоји кохезија политичких фактора. Ко год то гледа из ЕУ јасно је да то нема перспективу“, испричао је он.42 КОМЕНТАРА

 1. Лијепо сам ти савјетовао докторе да пређеш у зелене,чак ти нудио и партију, давао ти у руке нашу идеју, идеологију и авангардан програм, нудио ти да останеш у јединој национално одговорној и неукаљаној причи,нудио ти да сапереш прошлост са поштеним и способним људима.

  Ко би ти тада замјерио да си прешао у зелене, ,да си прешао код српског капетана, официра који држи ријеч.

  Нисам ти ја официр који не држи да официрске части, као разне битанге које су као “ борачке вође“ профанисали часну улогу војске Републике Српске, код капетана Лазаревића се ријеч гарантује личним животом.

  Кад смо ти нудили да пређеш код нас, причао си о правди Стевандићу, о криниминалу,знаш рећи, нема говора,то нам је инпоновало, исфорсирали би те максимално.

  Сад би теби и зеленим рејтинг био у небесима, овако ти посланички мандат зависи од нечије компензације, џаба медији, паре,тајне службе, растуриће те, нису ни почели, поготово није почео Лазаревић, ваља вама „прелетачевићима-родољубима на батерије“ са мном изаћи на крај, зелени тек почињу.

  А могли смо мој докторе заједно средином,могао си остати достојанствен, да не кудиш своје бивше партијске пријатеље, нити да хвалиш оне које си до јуче најжешће нападао.

  Могао си због наше хумане идеологије данас бити цијењен у Бриселу, све због наших зелених из ЕГП, могао си то искористити да те странци највише цијене у БиХ, да никоме ко је мијењао партијске дресове и радио за тајне службе, не падне на памет да те прозива,зар не?

  1. „Нисам ти ја официр који не држи да официрске части“. Ma sta rece? Svima nam je poznata cast oficirska iz devedesetih, vec smo je opevali na jednostrunom instrumentu. Obicne konjokradice bez pardona. Pojeli ste paljanski stocni fond, naravno besplatno, i naravno tudji. Sta ti je radila vojska, Kapetane casni? Ti pises o rejtingu? Pateticna, uzaludna, propala moralna nakazo.

   1. Зеисе,

    нећеш ме увући у ту причу, то ћу оставити вама удбашима.

    Иначе, питај паљанске муслимане да ли је Лазаревић часни српски официр?

  1. Не само да Вам је закључак добар него се и „марсовац“ (мали зелени) открио. Мени и даље смета ово бусање : „српски капетан“ (који како сам каже није и нема никакве везе са ј“U“го-комуњарама а они му дадоше тај чин). Узгред , радознао сам па прођох Лакташима да видим рад његових одборника. Све шта се може видјети је некава реклама на огради базена за разврставање отпада и три контејнера за рециклажни отпат и то у самом центру на видно истакнутом мјесту. Реклама за „зелене“ или бајину „еколошку државу“ по угледу на брата му Мила Ђ.?

   1. Baja, odnosno njegovi papci i kameleoni su od Republike Srpske odavno napravili „ekolosku“ drzavu. Sve sto je u njoj ostalo od onoga sto je predstavljalo industriju su u privatizacijama unistili – prije svih SDS, a zatim Dodikova vlast. I jedni i drugi su iskoristili poluge vlasti i dosli do kapitala koji nicim nisu zasluzili. Koliko je samo raznih „ljekara“ otvorilo svoje privatne ordinacije i „klinike“, a tokom rata su dosli u B. Luku sa teritorija bivse RSK i kasnije sa teritorija zapadno – krajiskih opstina koje je dr Karadzic nazivao „visoka Krajina“ i „vukojebine“ koje je sa svojim sljedbenicima sa Pala i Banjaluke predao Tudjmanovim bojovnicima i tzv. ABiH pripadnicima koje je predvodio iz Bihaca bivsi oficir JNA a sada ratni zlocinac Atif Dudakovic.

 2. „Aпострофe“, zar bi Stevandic u bilo cemu bio drugaciji kada bi presao u neku drugu stranku? On je „politicki pobacaj“ Spirica i Dodika. To je valjda svima jasno. Izdao je partiju uz pomoc koje je dosao u NS, pa je uz pomoc ove dvojice ostao njen potpredsjednik. A da i ne govorimo o njegovoj „strucnosti“ na profesionalnom planu – tesko onome na kome on primjenjuje svoje „znanje“! Jos jedno pitanje za tebe – da li si ti „Aпострофe“ vlasnik stranke koju si nudio Dodikovom papku Stevandicu? Ako je tvoj odgovor pozitivan, onda ni od te stranke nema nista i ona je samo nusproizvod i podizvodjac prljavih radova Dodikove sramne i izdajnicke politika!

 3. “Aпострофe”, zar bi Stevandic u bilo cemu bio drugaciji kada bi presao u neku drugu stranku? On je “politicki pobacaj” Spirica i Dodika. To je valjda svima jasno. Izdao je partiju uz pomoc koje je dosao u NS, pa je uz pomoc ove dvojice ostao njen potpredsjednik. A da i ne govorimo o njegovoj “strucnosti” na profesionalnom planu – tesko onome na kome on primjenjuje svoje “znanje”

  Potpisujem

  Sjecam da je na ovim stranicama prije vise godina ulazio u polemiku sa slicnim likom iz partije sa kojom ima „specijalne veze“ – zMAZALICA i tad se vidjelo kakav mi to politicki podmladam imamo.
  Vec se neko pobrinuo da i “ poslije Baje – Baja“

 4. Ako je ljekar,kao sto je politicar tesko onom ko dodje pod njegov noz,iskasapice ga na komadice(normalno kada Niko ne vidi),
  To je bolesni psihopata kome hitno treba tim dobrih psihologa.

 5. Вујадине,

  ја нисам случајно написао први коментар и објаснио због чега је Стевандић јуна 2015 године када је напустао СДС требао прећи у зелене.
  Тада није био за власт, напротив, био је један веома јак опозициони посланик, на крају крајева, СДС га је као таквог пола године прије предложио за потпредсједника НСРС.

  Данас је друга прича, ја сам рекао шта је могло бити прије скоро три године, од тада се десило толико папака, активирало спавача-удбаша…………………………………………………

  Да успут подсјетим Сима на то вријеме.
  Наиме, ја сам тада овдје у коментарима писао да би ми радо прихватили Стевандића после напустања СДС и објаснио зашто?

  Симо ми је питао, „зашто се ја не бих придружио Стевандићу“,наравно да сам му одговорио да се не може напустати идеја, идеологија и програм.

  Видиш Симо,колико је Лазаревић човјек са ставом и колико видим унапријед.

  Једно је бити часни српски официр, бити национално одговоран, позивати на саборност и нудити сарадњу на ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ са образом,као што то од првог дана појављивања у политици ради капетан Лазаревић са својим зеленим, а друго је бити нека врста Стевандића, зар не?

 6. Nema pojma o kombiju is 1992 a Jos manje o Stevandic is tog vremena.
  Od nekoliko ljudi Sam cuo da je izvrstan doktor.
  A sada o ovim pljuvacima poo njemu.
  Da je ostao u SDSu nikakve optuznice ne bi bill I u tome je sav jad politicke scene u REPUBLICI SRPSKOJ!
  SDS je,ne slucajno I need samo odlaskom Stevandica,na proslim izborima potucen do nogu.
  Napravio je koalicijom sa strankama ciji su lideri,uglavnom,bivsi clanovi SDSa I to je to.
  Sadanji tzv SZP je drusvo papaka I nista cudno sto su see okomili na Stevandica!
  Nazalost,mislim da je da ova prica samo pocetak necega sto ce urusiti RS.
  Sadanji vlastodreci I ovi sto su na cekanju izvuci CE sav prljavi ves da see domognu vlasti .
  Bojim see do CE poslije oktobarskih izbora ta vlast biti u Sarajevu!

  1. Немам ни ја појма о комбију из 1992.г. јер сам у Б. Луку дошао 1993.г. и одмах отишао на ратиште. Чуо сам неке приче као нпр. о гомили битанги који су се у новим маскирним униформама , са пиштољима у футролама и прилично новца у џеповима шепурили по граду. Било је ту свега , од лопова , убица па све до официра (па и виших официра). Кажем , чуо сам приче јер као погнаник нисам имао времена а ни „времена“ вуцарати се по граду оних неколико дана између две смјене на ратишту.

   Да ли је Стевандић , како Ви кажете , изврстан доктор? Не знам? И Менгеле је био изврстан доктор али , на жалост , многи његови „пацијенти“ су то платили главом умирући у тешким мукама. Зашто помињем Јозефа Менгела? Па због менталног склопа и психолошког профила. Овдје се говори о менталном склопу и психолошком профилу овог „нашег“ доктора а и његових „пацијената“. Не правих пацијената него свих нас који трпимо његове експерименте.

   Помињете СДС? Није СДС његова , Стевандићева , прва странка у дугом низу странака којих је био члан. Једна од првих или можда прва , под условом да није био „друг члан“ СК , је СРС. Ту је био заједно са својим ујком и колегом „U“ДБА-шем Н. Шпирићем. Многи су се тада , попут њих двојице , скривали у СРС (али и у СПО). Било је ту „U“ДБА-ша , полутана , официра , лопова , битанги , итд који су у тој странци прегазили ону тиху већину родољуба. Једна од првих акција растурања странака коју је овај двојац , за рачун и у корист црвених служби провео , је растурање СРС а након тога и враћање Б. Луке у руке црвених.

   Да не дужим а било би тога још много , овај рођачки двојац (и приличан број сличних њима) је направио пуни круг и вратили су се на своје исходиште тј. у црвену банду којој срцем и душом припадају.
   Када браните режим , тј. црвену банду , користите чињенице а не , попут режима , причу о нестанку Р. СРПске којом плашите народ. Оваква каква је сада Р. СРПска не треба никоме него једино владајућој камарили и њиховим слугама које су везали за „државне јасле“.

   1. Nikola Spiric je pred rat u BiH zavrsio ekonomski fakultet u Sarajevu. Rat ga je zatekao na mjestu bibliotekara na tom fakultetu. Spiric je samo mogao postati saradnik UDB-e, odnosno SDB-a dok je studirao, kao sto su to postali i Predrag Ceranic i Milan Krnjajic dok su studirali u Sarajevu. Ova poslednja dvojica, Ceranic iz Zenice i Krnjajic iz Bosanskog Novog su bila medju rijetkim slucajevima, koji su bili medju najproduktivnijim potkazivacima svojih kolega, pa su primljena na stalni radni odnos u SDB BiH u Sarajevu. Nikola Spiric je na pocetku rata u BiH pristupio Srpskoj radikalnoj stranci, poslije cega je mijenjao stranke k’o carape, navodno je „magistrirao i doktorirao“ u toku rata na ekonomskom fakultetu u Srpskom Sarajevu, to jest na Palama. Ne treba zaboraviti ni Vitomira Popovica koji je, dok je bio clan „izvorne stranke stvaralaca Srpske“ radeci kao portir u punionici pepsi kole u Banjaluci, zavrsio „ratni“ pravni fakultet na Palama, a zatim (takodje za vrijeme rata) i „regularno“ doktorirao prava u Beogradu i zatim postao dugogodisnji dekan Pravnog fakulteta u Banjaluci. Eto, takav je i Spiricev rodjak „dr“ Stevandic kome stranka samo sluzi da ima materijalnu korist od toga sto je „izabran“, a dr Mirjanic mu je pomogao da zavrsi medicinu. A to o „crvenom kombiju“ mogli bi detaljno ispricati Predrag Ceranic koji je po padu sarajevskih opstina na prijedlog Tome Kovaca premjesten od strane tadasnjeg ministra unutrasnjih poslova Mice Stanisica Republike Srpske premjesten u banjalucki Sektor SDB kao zamjenik Nedeljka Kesica i pomenuti Milan Krnjajic. Milan Krnjajic i Ceranic su radili u „sluzbi“ kada je po sadasnjem glavnom gradu RS „operisao“ i sijao strah taj „crveni kombi“. Ne sumnjam da su mnogo detalja i dokumenata iz MUP-a RS i Ceranic i Krnjajic (ali i Nedjeljko Kesic) o ratnim dogadjanjima u B. Luci predali kancelariji haskih istrazitelja koja je postojala u tom gradu, ali i vise puta svjedocili kao „zasticeni svjedoci“ H. Tribunala u dosta slucajeva u predmetima optuzenih Srba.

    Kada se sve uzme u obzir „crvena banda“ iz vremena bivse YU (ako mislimo na istu) bila je i bolja i postenija od pobrojanih likova.

   2. „Kada se sve uzme u obzir “crvena banda” iz vremena bivse YU (ako mislimo na istu) bila je i bolja i postenija od pobrojanih likova.“

    Одговори које ми упутисте су коректни. Једино овај цитат мало одудара јер су сви које сте набројали били у то вријеме извршиоци на терену и то нижег ранга. Радили су по наређењима више рангираних па је тиме поштење и доброта „црвене банде“ из времена СФРЈ веома упитна. Наравно , било је и добрих људи али је систем , у случају да су жељели правити каријеру , од њих направио послушнике и извршиоце. Дакле , били су мало бољи и мало поштенији од набројаних али не довољно добри и поштени. Ово је моје мишљење али и искуство са „црвеном бандом“ и може се разликовати од Вашег или било кога другог.

   3. Tacno je, kako rekoste, da su pobrojani bili nizerangirani izvrsioci u poslu kojim su se bavili. Zapravo, oni su bili ljudske nistarije koje su mogle i naredjivale takve aktivnosti koje su u njihovim kasnijim tajnim svjedocenjima pred tim haskim kazamatom prezentirane laznim „cinjenicama“ koje su odgovarale haskim tuziocima i sudijama, jer su i svoju krivicu cesto pripisivali drugima. Sada je pitanje, zasto takve (ne)ljude haski kazamat nije procesuirao po komandnoj odgovornosti? Ili, kako to da po tom istom principu budu procesuirani mnogi casni oficiri VRS, medju njima i slavni srpski general i heroj odbrane srpskog naroda u bivsoj BiH, Ratko Mladic i mnogi drugi generali VRS, ali ne i Mladicev zamjenik general Manojlo Milovanovic? Zakljucak ne treba crtati, zar ne?

    Evo, na primjer, objašnjenja zašto Predrag Ćeranić nema svoj lični stav u člancima koje piše po raznim portalima predstavljajući se kao „srpski patriota“:

    https://pravoslavnisvet.wordpress.com/2015/05/22/како-се-бранити-од-исламске-државе-и/

    https://pravoslavnisvet.wordpress.com/2015/05/22/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B5-%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B5-%D0%B8/

 7. Strasno je kako se kontinuitet nemorala i neznanja nastavlja na ovim prostorima i kako se manipjlise sa “ niskim strastima“. tako da je Baja – kndz Lazar, Stevandic – M. Obilic, Dusanka Majkic- Kidovka devojka a Nikola Spiric …

 8. Нека ми опрости Стевандић,видим доста ружних коментара, ја хтједох својим кометаром само указати на већ устаљену непринципијелност, па ако хоћете и некарактер старих политичара, намјести ми се ту Стевандић као типична врста камелеона.

  Кад узимам његов примјер, мислим на све политичке курве, од локала, до републичког и државног нивоа.

  Али ево опет да поновим за Стевандића, друга би ствар била да је рецимо као познати посланик, напуставши јаку партију, отишао у неку поштену мању партију, до душе, једина прилика за то су били неукаљани зелени, нико му тада ништа не ви замјерио.

  Исто тако је могао образ сачувати да је остао на својим ставовима, па основао нову партију, али остао жестоки опозиционар.

  Овако,због подршке оним које је „оправдано“ нападао, остаће за сва времена синоним за политичара-прелетачевића-камелеона, (не)човјека који има изборни легитимитет као посланик, али да доказано нема образ због издаје народа, односно гласова грађана које је добио на сасвим другој политици.

  Ово пишем као моју јасну поруку, као најаву свим прелетачевићима и бескарактеровићима, све у сврху подизања жестоког критерија у кампањи по питању образа кандидата.

  Циљ зелених јесте да се исчисти политичка сцена у Републици Српској, да се за сва времена униште све прелетачевић партије и сви појединци који су издали гласове бирача.

  Не пада ми на памет да таква политичка говна сутра кажу како су они поштени СРБИ, како су ујединитељи, спасиоци и једини заштитници интереса Републике Српске и свих њених грађана.

  Критерији господо иду од ЗЕЛЕНИХ, најебали сте због њих, видјећемо ко је прави патриота, ко се разумије у привреду, ко се искрено бори за народ и социјалну државу, ко ће по питању живота и смрти сачувати ово мало преосталих природних ресурса, односно, ко је искрен у намјери да се после избора крене у изнуђену ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ, а ко је политички шљам који је за 20 година опљачкао и довео српски народ до стања имбецилности?

  Да ће тако бити,односно, да се Лазаревић не шали, видјели сте и кроз моју колумну и подизање критерија за кандидате за предсједника Републике Српске.

  Зелени и Лазаревић су једини на политичком небу Републике Српске остали чисти као сунце жарко, трећина гласова је већ распоређена, то су сигурни гласачи позиције, или опозиције, али ми не пада на памет да било ком политичког пребјегу, говнету коме су други основали партију по задатку дозволим да узме гласове оних који нису ни за једне, ни за друге.

 9. Posto nemam nik ime a u zelji da ne bude nesporazuma izjavljujem da ja ne stojim iza teksta iznad upucenog g:Lazarevicu. To nije moj nivo komunikacije.
  Godinama sam imao nik sa imenom sasa i nedavno se prilikom prijavljivanja na portal to ime izgubilo..

 10. Мој саша, хвала ти, не секирам се ја много, јасно је мени са ким имам посла после оволико година витешке борбе да се нешто нормално уради у Републици Српској.

  Можда је ово „видимо се“ озбиљна пријетња,ја лично мислим да јесте и тако ћу је третирати, али то ме сигурно неће зауставити да уведем зелене у парламент и да кроз јавност народу толико омрзнем прелетачевиће, да ће бар 90% имати нагоне на повраћање кад се помене име било ког од ових српских изрода.

 11. апостроф 7. фебруара 2018. у 15:34

  “Лијепо сам ти савјетовао докторе да пређеш у зелене,чак ти нудио и партију, давао ти у руке нашу идеју, идеологију и авангардан програм, нудио ти да останеш у јединој национално одговорној и неукаљаној причи,нудио ти да сапереш прошлост са поштеним и способним људима.“

  Лазаревићу,

  знам да знаш да сам ја последњи коментатор на Фронталу који ће нешто бранити Стевандића (којег нимало не цијеним, без обзира на којој страни тренутно био), али ми је циљ да коментаром на твој коментар покажем твоје непоштење.

  Свако ко је читао Достојевског зна за његово промишљање Бога и фасцинација чињеницом да је свемогући Бог свемоћан у свим стварима, а није у једној, да нешто што је било направи да није било.

  Ти који си самопроглашени светац, болесно амбициозан, прогласио си се Надбогом јер једино ти можеш оно што ни свемогући не може, а то је да нешто што је било, направиш да није било, тј. да је Стевандић прешао у твоју странку не би било убиства инспектора Сушнице, црвеног комбија …

  И ниси једини. Када је Стевандић биран за подпредсједника СДС све ово је било познато као што је познато и данас. Ни једна чињенца мање, ни једна више.

  Како Мехтићу тада није пало на памет да потеже та питања? Како је могуће, и поред тога што су сви “знали“ за ту Стевандићеву “мрљу“, никоме није сметало да такав човјек дође на тако високу функцију у тој странци?
  Вјероватно су и они мислили да су Надбогови и да чланство у њиховој странци даје могућност да не буде онога чега је било.

  Други проблем је што ти без икакве ограде кажеш да би Стевандић преузимањем твоје странке “сапрао“ прошлост чиме си на најмање два начина показао огромно непоштење и нељудскост.

  Непоштење си показао тиме што си експлицитно навео да је у твојој режији могуће “сапирање“ прошлости.

  Нељудскост си показао тиме што си без имало резерве прихватио да Стевандић има шта да “сапере“, што ће речи да ти и не сумњаш да он није починио то убиство, јер зашто би се се прао ако тога није било?

  Стевандић јесте био и остао мој политички противник, тип политичара које највише презирем, али то ме не смије довести у ситуацију да јавно изјављујем да је он урадио то за што га оптужују.

  За то постоје институције РС. За то постоје судови.

  Ја сам за то да се тај случај ријеши, али да већ унапријед изаберемо кривца, е то неће моћи, макар се радило о некоме ко ми није по вољи.

  1. Posteno gospodine „Simo“! Osnovana sumnja treba da se dokaze i potvrdi na sudu, pos uslovom da su sudovi nezavisni od izvrsne vlasti. To je osnovna pretpostavka podjele vlasti u svakoj drzavi koja sebe naziva demokratskom. Medjutim, jedno je sigurno da u Srpskoj ni tuzilastva ni sudovi nisu nezavisni, a da i ne pominjemo iste organe vlasti na nivou BiH. Kako smo do sada bili svjedoci da je unazad petnaestak godina Republika Srpska prcija samo jednog covjeka i sa Stevandicevim slucajem se svasta moze desiti.

   1. Тачно!
    Једна од најотрцанијих,најиритантнијих, најиспразнијих, најогавнијих, најбезидејнијих,најувредљивијих(за иоле нормалног), нај, нај…,је фразетина типа – „ма нека институције раде свој посао, постоје надлежни органи, судови итд“
    ПС
    а на овим просторима

 12. @Oроз.ба

  http://slavija.rs.ba/2017/11/20/sarajevske-carsije-i-laz-vuka-draskovica-srbi-su-u-sarajevu-ubili-12-000-civila/

  Ево и Вук Драшковић попут вашег рахметли Среброва шири муслиманске лажи у вези Сарајева. Стидите ли се због ових Вукових небулоза?

  Зашто сте Миливоја Чаваркапу избацили из екипе која је основала СПО? Гдје сте ви испарили кад је Чаваркапа држао ред на Грбавици?

 13. Господине Лазаревићу, Симо.ба вам је добро рекао. Кад имате неки интерес, нису вам битна средства. Прво људе малтретирате да им будете вођа, па кад неће, онда их пљујете јавно, почев од Вукановића, моје маленкости, госпођа Ценић и Топић, па сада до Стевандића, коме сте нудили партију, из чега се стиче утисак да је Еколошка партија ваше приватно власништво. Да не причамо да сте нам открили и боју гаћа тв водитеља који вам је дао шансу да се представите јавности и оправдате новац који сте добили за народне зубе. Умјесто одговора, ви сте понудили салве увреда. Осим тога, овдје сте се лизали с малим из Дервенте (видјели сте споменик ХВО бојовницима на Плехану са првим бијелим пољем – усташки грб), па са Симом.ба за кога смо доказали да је са Сребровим радио за муслиманске службе.

 14. Симо,

  ниси ти мени одговорио на моју тачну констатацију везану за тадашњи могући ангажман Стевандића у зелене, него си искористио коментар да још једном нападнеш СДС, што је свакако твоје легитимно право, али није поштено негативно коментарисати одговорну и државотворну политику Лазаревића и авангардне зелене у том контексту.

  Наиме, Стевандић је прије три године могао ући у часну причу зелених, сличну причу коју он данас копира- прича, тада је по понашању у НСРС показивао карактер, знао рећи и чинило се да има, што је мени јако важно, СТАВ.

  Са много ствари по питању понашања „наших“ у Сарајеву бих се могао сложити са свима који су незадовољни,па и са њим, али то није разлог политичару који би требао да има СТАВ, да тако лако промијени страну и пређе на страну оних које је 10 година (не) оправдано нападао због неспособности, криминала, неморала, непотизма…., односно због „њихових “ по његовим ријечима катастрофалних резултата у Републици Српској.

  Сјетићеш се колико су мене овдје из СЗП нападали због тога што сам увијек подржавао чврсту политику према Сарајеву од стране власти из Републике Српске, видиш данас колико сам ја далеко од политиканата мој Симо, СТАВ и муда су поред памети и части разлика између политиканата и национално одговорних политичара.

  Ја сам прије 5-6 година писао колумне, јавно износио ставове у коме сам позивао на поштовање СЛОВА ДЕЈТОНА,(види кад су ту синтагму почели други користити), нудио спасоносни програм, позивао на јединство, на саборност, на 2/3 већину у НСРС, на јединствен српски наступ у заступању интереса Републике Српске и БиХ у Сарајеву, на……..

  Нападали су ме тада управо они из опозиције којим је тада један од главних људи био управо Стевандић, нападали су ме под сумњом да подржавам Додика, мада су добро знали да ја подржавам национално одговорну политику која не одговара нечијим менторима.

  Нападали су ме баш они из тадашњих Стевандићевих редова, они који су прије три године учествовали у стварњу данашње непринципијелне коалиције приликом састављања Савјета министара БиХ.

  Иначе, ја о њему тада нисам ништа знао, нити данас нешто више знам, лично ме не интересује његова ратна и поратна прошлост, мене интересује његов заокрет од 360 степени у политици, то овдје користим да бих показао јавности и евентуалним симпатизерима идеологије и програма зелених зашто смо једини остали национално одговорни, на истој програмској и идеолошкој линији.

  Значи, нисам тада ништа о њему знао, као што нисам знао, нити данас знам нешто више о било ком другом политичару у Републици Српској, него што су ми (неки деценијама) показали својим понашањем и резултатима рада на локалу, у НСРС, као министри, предсједници владе, предсједници Републике Српске, или као српски представници у Сарајеву.

  Стевандић није моја тема,није ни Мектић, ни Сушница ни………

  Напротив, ја сам овај пост искористио да укажем на неморал и сву апсурдност политичке сцене у Републици Српској.

  Што се твојих констатација о мени тиче, могу ти рећи да што се тиче памети,широког образовања, организације, разумијевања у привреду, патриотизма, хуманости и храбрости, одговорно тврдим да сам за досадашње стечајне управнике Републике Српске(част појединцима) вертикала у сваком смислу.

  Нажалост, ја за ово релативно кратко вријеме бављења политиком нисам добио прилику да докажем како се једноставно може увезати систем, односно да докажем како се са конкретним потезима за два четворогодишња циклуса може запослити, очистити и правно уредити Република Српска, други су за тај посао имали преко двадесет година, резултате видимо, зар не?

  Поздрав

  П.С. Још једна ствар кад већ коментаришем.
  Нема нама спаса ако се не исчисти политичка сцена,ако не остану на политичкој сцени само партије са јасном идеологијом, односно, ако се не ријешимо политичара без карактера и партијица које се формирају под водством тих бескарактера, партијица финансираних од тзв. „великих партија“, партијица које се користе као таригуз папир у сваком изборном циклусу.

  1. Спорни догађај се догодио прије 25 година, а Мехтић и његова странка су били на власти када се догађај десио, данас имају СИПА под ингеренцијом, нека поново истраже ако је потребно.

   Додик је МУП-ом завладао 2006.године, 15 година послије тог догађаја.

 15. Спорни догађај се догодио прије 25 година, а Мехтић и његова странка су били на власти када се догађај десио, данас имају СИПА под ингеренцијом, нека поново истраже ако је потребно.

  Додик је МУП-ом завладао 2006.године, 15 година послије тог догађаја.

 16. Гњурац,

  не сери, био сам јасан.

  Откуд теби идеја да се учлањењем у твоју странку сапира прошлост?

  Немој да бјежиш од питања!

  1. Можда јесам мало неспретно написао о сапирању прошлости, али знаш ти добро на шта сам ја мислио.

   Ево још једном шта му је тада нуђено и на шта сам мислио?

   Кад је Стевандић као један од истакнутијих опозиционих посланика иступио из СДС, имао је прилику да пређе у умјерене, блоковски неопредјељене и национално одговорне зелене, да пређе у авангардну партију гдје је изнуђено због катастрофалне економске политике и зачета прича о ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ, односно, о јединству, саборности, национално одговорној политици, те заједничкој борби на успостављању модерне и економски јаке Републике Српске.

   Нуђено му је да пређе у партију која нуди спасоносни програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, партије која поштује друге народе и нуди једнакост у сваком смислу ријечи сваком грађанину Републике Српске, али и партије која кроз програм дугорочно жели да одгаја здраву, продуховљену и спортску нацију, да одгаја младост која поштује прошлост, али и живи у корак са новим временом.

   Сад, он није морао код нас прећи, није морао прихватити нашу причу, тиме и прихватити наш позив завађеним блоковима на ЈЕДИНСТВО, могао је остати опозиционар, формирати своју партију и остати на линији приче за коју је добио гласове грађана и понудити неку нову причу, про томе нудећи као и ми јединство, ту нема ништа спорно.

   Нажалост, он није ни то урадио, него је прешао на страну оних чији је био највећи критичар, чиме не само да је показао да није за једиство, него је данас највећи генератор нејединства на политичкој сцени Републике Српксе кроз преузимање туђих посланика и одборника, све уз помоћ власти, због чега су му многи у опозицији и позицији замјерили, па га сад понижавају и компромитују кроз медије.

 17. Спасоносни програм?! Сапирање прошлости?! Ха, ха! Сад поред црвене имамо и зелену секту! 🙂

 18. Ево ти мој Симо доказа да је Лазаревић ујединитељ, да је 100% у праву шта год каже и напише?
  Зар нисам изношењем необоривих чињеница у пар коментара ујединио ботове два зараћена блока у нападу на једину неукаљану причу у Републици Српској, некако вам истина не одговара, зар не?

 19. Господине Лазаревићу, месијанство у политици је опасан знак поремећаја здравља. У суштини нема разлике између вас и неког секташког лидера. Треба вам стручна помоћ. Немате ви увид ни у своју мегаломанију, а тужно је видјети породичног човјека како га то узима. Странка нема чланова, све су јалови покушаји и празна прича. Исмијани сте за зубе, кривично сте одговорни за трговину мјестима у бирачким одборима, били сте кандидат Башчаршије за Предсједника Српске, па онда још српске зубе нудили на сећији доле у чаршији. Узели 38 личних гласова, као предсједник странке.

  Ипак, мислим да сте ви само били млади и наивни, за разлику од Ороза.ба, старог покварењака, који је са Сребровом покушао направити пуч, смијенити Радована, довести Србима Алију за предсједника. Наравно да су га због тог тртили у црвеном комбију, па има трауме и данас. 🙂 Али без обзира, он је у праву у сукобу с вама. Ја бих вам помогао, али немам основе, јер је мароти покварењак мудрији од вас.

 20. Зелени ће за сљедеће изборе бити хит,донијећемо позитивну енергију и понудити програм који доноси мега увезивање дрвне индустрије, мега улагања и развој пољопривреде (од потребне инфраструктуре, до производње,прераде, откупа и продаје,), понудићемо бесповратна седства и супер повољне кредите из ЕУ фондова, средства за финансирање изградње насипа на свим угроженим подручјима у Републици Српској, на историјском улагању у наредним годинама на рјешавању катастрофалне еколошке инфраструктуре на локалу(водоводи, колектори, системско рјешавање отпада и пречишћавање отпадних и оборинских вода, понудићемо сигурна улагања у……………………………………………

  Ово написах због српских душмана и удбаша,видимо се после избора, долазе нам зелени из ЕУ ове године, долазе да нас подрже и да јавности у Српској и БиХ гарантују средства, као што су то урадили у Мађарској када је Орбан помогао да њихови зелени уђу у парлмент прије пар година, као што то раде сад у Србији која коначно има зелене у Скупштини.

  Значи, нападајте, не може се уништити идеја и идеологија, славиће идућих година Република Српска зелене, славиће нас сви пољопривредници и начелници општина, славиће народ дан када смо се укључили да нешто авангардно урадимо, само полако.

 21. sasa
  „Свако ко је читао Достојевског зна за његово промишљање Бога и фасцинација чињеницом да је свемогући Бог свемоћан у свим стварима, а није у једној, да нешто што је било направи да није било.“

  To je dobar znak kada se na Frontalu spominje Dostojevski – znaci ima nade.

  Samo bih podsjetio da je doticni velikan napisao i roman : „Ponizeni i Uvrijedjeni“ – vjerovatno imajuci u vidu stanje u RS . Sala naravno ali samo zbog vremenske distance da ne bude kako je Palma bio mali kada je Bethoven komponovao pa kada je porastao poceo da slusa CECU…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *