Стевандић: Уставни суд се укључио у прљаву предизборну кампању

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић коментаришући одлуку Уставног суда који је данас ставиован снаге Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, рекао да се овде ради о једној искључиво политичкој одлуци која фаворизује искључиво једну страну.

четвртак, 22 септембра, 2022 / 19:51

"Правосуђе, на чији рад притисак врше странци и одлуке које се искључиво под њиховим утицајем доносе, данашњом одлуком се укључило у прљаву политичку кампању, и то јасно показује да имају своје политичке фаворите, али и оно што је пуно опасније, и политичке мете” изјавио је Стевандић.

Погодовање једној страни, сматра Стевандић јасно указује и чињеница да се рочиште заказало током политичке кампање и додаје да би овако нешто имало смисла да је у питању убиство па да се трага за починиоцима, али доношење овакве пресуде показује да је правосуђе под политичким притиском.

"Неприхватљиво је погодовати искључиво једној страни и стварати утисак пристрасности, јер тиме је обесмишљена било каква правосудна независност” – закључује Стевандић.

Уставни суд БиХ утврдио је данас да Република Српска нема уставну надлежност за регулисање правне материје која је предмет Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти Републике Српске, јер је то, како наводи, надлежност БиХ.