Стевандић у Дебељацима: Прекинути изборну кампању због договора и припреме загрејну сезону

У бањалућком насељу Дебељаци вечерас је одржана велика трибина Уједињене Српске, на којој су представљени кандидати за Народну Скупштину Републике Српске испред Изборне јединице 1 и кандидати за Парламентарну Скупштину БиХ.

четвртак, 8 септембра, 2022 / 19:11

Трибини су присуствовали предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић, замјеник предсједника Синиша Видовић, потпредсједници Маринко Драгишић и Милан Петковић, многобројни кандидати, чланови и симпатизери Уједињене Српске.

Потпредсједник Уједињене Српске и носилац листе за Парламентарну Скупштину БиХ Милан Петковић рекао је да у Парламенту БиХ мора постојати "српска репрезентација" која ће у Сарајеву заступати и бранити интересе Републике Српске без обзира на политичке партије и подјеле "Не требају нам људи који ће правити пакт са не-српским партијама већ само они који ће искључиво заступати интерес Републике Српске" закључује Петковић.

Предсједник Уједињене Српске, др Ненад Стевандић том приликом је изјавио да не жели да прича о политици и кампањи, већ је позвао руководство града Бањалука и руководство Републике Српске да како он каже прекину предизборну кампању и да се се заједно договоре и превазиђу међусобне подјеле како Бањалука не би неспремна дочекала предстојећу грејну сезону. Стевандић је нагласио да обе политичке стране покушавају од Бањалуке да направе град случај како би прикупили политичке поене а Бањалука и њени грађани морају да буду изнад политике и политичких подјела.