Стевандић: Српски народ треба да разумије свјетску политку, а не да је води

Ми из Републике Српске посебно пратимо актуелна дешавања у свијету и региону, свјесни посљедица које могу да се одразе на нас, уколико се самопроглашено Косово прими у НАТО, то би била јасна порука да смо ми из Републике Српске сљедећи у реду, изјавио је Ненад Стевандић гостујући на ПинкТелевизији.

уторак, 1 марта, 2022 / 19:57

Стевандић је на основу тога поздравио одлуку предсједника Србије Александра Вучића, да не намеће санкције Руској Федерацији те да ће и Република Српска пратити ту одлуку. Оваква позиција је прихватљива за српски народ, упркос изјавама појединих политичара међународне заједнице, који сматрају да се мора правити једнострана политика фаворизовања Запада, изјавио је Стевандић и додао да је поштовањемеђународног права довољна реакција.

Ни Србија ни Република Српска нису изазвале конфликт самим тим не морају се једнополарно поставити, јер српски народ води националну политку, која не треба краткорочне потезе повлачити већ водити политику која гледа неколико мјесеци унапријед, изјављује Стевандић.

Стевандић наглашава да Србија и БиХ нису увеле санкције Руској Федерацији, што се перципира у виду хистерија и измишљању некихнових сукоба, што је стара матрица осуђивања од стране међународне заједнице, која се годинамакасније извињавала због одлука које су проводили против српског народа.

Српски народ је показао племенитост јер је упркос перцепцијама, послала помоћ украјинском народу. Говорећи од првоммарту, Стевандић је рекао да је то дан кад се слави убиство српског свата, док су Дан Републике Српске и дан доношења устава донешени без икаквих сукоба, закључује Стевандић.