Стевандић: Нема плате у КЦБЛ, први пут у четири године

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да запослени у Клиничком центру Бањалука први пут у посљедње четири године неће добити плату, која је исплаћивана од 20. до 25. у мјесецу. Стевандић је рекао новинарима да "Влада Српске није способна да проведе одлуку да се плате у здравству уплаћују са доприносима". […]

четвртак, 31 октобра, 2013 / 16:26

Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да запослени у Клиничком центру Бањалука први пут у посљедње четири године неће добити плату, која је исплаћивана од 20. до 25. у мјесецу.

Стевандић је рекао новинарима да "Влада Српске није способна да проведе одлуку да се плате у здравству уплаћују са доприносима".

"Ако то није у стању, онда треба да поднесе оставку. Радници Клиничког центра Бањалука потписали су петицију због ових проблема, јер им је угрожена егзистенција", истакао је Стевандић.

Он је навео да се са проблемима сусрећу пацијенти којима су трансплантирани бубрези и који више од мјесец дана не добијају неопходну терапију.0 КОМЕНТАРА