Стевандић дао оставку па поново изабран

Ненад Стевандић је данас на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске поднио оставку на мјесто потпредсједника, да би на приједлог Дарка Бањца у име Слободног демократског српског клуба поново изабран. Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој је требао бити разматран приједлог одлуке о разрјешењу Ненада Стевандића са мјеста потпредсједника и избор новог потпредсједника […]

понедељак, 21 децембра, 2015 / 17:32

Ненад Стевандић је данас на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске поднио оставку на мјесто потпредсједника, да би на приједлог Дарка Бањца у име Слободног демократског српског клуба поново изабран.

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске, на којој је требао бити разматран приједлог одлуке о разрјешењу Ненада Стевандића са мјеста потпредсједника и избор новог потпредсједника Народне скупштине, почела је у 15 сати.

Вукота Говедарица, шеф Клуба СДС, у име Клуба је предложио Соњу Караџић-Јовичевић за потпредсједника Скупштине из реда најјаче опозиционе странке, што је Скупштина и потврдила.

На приједлог Радована Вишковића је у име Клуба СНСД-а изабрана је Жељка Стојчић за потпредсједника Скупштине из реда хрватског народа.

А као што смо рекли Бањац је предложио поново Стевандића за ту позицију, што је, рачунајући подршку коју овај доскорашњи опозициони посланик има у Скупштини, без проблема прошло на гласању код посланика у српском Парламенту. Посебна сједница трајала је 25 минта.

У 17 сати ће почети нова сједница, на којој ће се расправљати о буџету и економској политици.0 КОМЕНТАРА

 1. Волио бих да ми неко објасни шта је добила РС потезом да Караџићка добије мјесто потпредсједника НСРС.

  Није ми јасно да она не схвата да је искоришћена чињеница да је она Радованова, како би актуелно руководство СДС-а пред Србима у БиХ покушало спрати издајничку љагу, а не водећи рачуна да данас сви свјетски медији извјештавају о томе, док балије трљају руке.

  Веома кратковидан потез од којег ће највише штете имати управо СДС. Тек ће сад морати скидати гаће.

 2. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, прије неколико дана ди овдје спиновао да су ови из СДС у мат позицији, јер због Бакира не смију да изаберу Радованову
  кћерку.

  Чињенице су сљедеће:

  Натјерали су СНСД да попусти и др Караџић-Јовићевић је изабрана и гласовима твојих другова из СНСД.

  Друго, др Стевандић је овај пут изабран са 45 гласова, тј. гласовима ппсланика СНСД, СП и ДНС, али то није довољно без гласова папака и прелетача, којих је више од 3, чиме се дјелимично оспорава легитимитет изабраног. Он данас гласа идентично скупштинској већини која га је изгласала и оправдано су га питали кога он представља. Знам многе који су му указали повјерење на задњим изборима, али искључиво на основу припадности СДС и приче о СНСД лоповлуку и борби против криминала и корупције. На крају, показали су и ово што сугерише господин Курузовина.

  Друже Рајко, олако потежеш ријеч издајник. Могао би нам написати гдје су ратовали другови Додик, Радмановић и Шпирић. Ко је излазио с посланицима из ФБиХ за вријеме вјерског дијела полагања заклетве? Да ли је прва Додикова влада изгласана уз асистенцију СФОР гласовима посланика партија чији су лидери били Алија, Харис и Златко? Гдје си ти био маја 1995. године, кад су Сејфудин Токић и Миле Додик шетали Перуђом? Да ти кажем у чијој режији? Питај „ујка Васо“ др Стевандића шта је Мрва Прстојевић чуо на састанку с Олбрајтовом у Банском двору? Дашак вјетра на Балкану…

  Превише си емоција унио у расправу, али ко губи има право да се љути.

 3. drazen78bl, 21.12.2015. 21:14:19

  “Друже Рајко, прије неколико дана ди овдје спиновао да су ови из СДС у мат позицији, јер због Бакира не смију да изаберу Радованову
  кћерку.“

  Лажеш!

  Линк, молићу лијепо…

  Друже Рајко, прије неколико дана ди овдје спиновао да су ови из СДС у мат позицији, јер због Бакира не смију да изаберу Радованову
  кћерку.

 4. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, изгубих пола сата тражећи, али је тешко међу онолико коментара. Испод једног текста укуцам „Симо П. Ороз Бакир“ и прикаже ми да си 15 пута поменуо Бакира само испод тог текста. Углавном, тврдио си да СДС неће предложити др Соњу. Покушаћу касније да ти нађем, а ако је неко од коментатора исто видио, молио бих да помогне. Уколико ти администратор није обрисао коментар.
  За сада нађох ово:

  “ *Симо П. Ороз*, 10.12.2015. 12:48:34 [157552]
  Ево СДС-ове политчке памети!?

  Посланици владајуће коалиције заказали сједницу. Позваће СДС да предложи било кога и oни ће га подржати. СДС наравно неће имати приједлог, чак неће бити ни присутни на сједници и шта ће рећи обични човјек који гласа?“

  Уколико не нађем, рачунај да сам ти се, друже Рајко, извинио. Није мени то проблем, јер не идем с намјером да некоме подмећем неистину, па ни политичким противницима. Не вјерујем да се ради о грешци у сјећању, да је то неко други написао. Сигуран сам да сам то прочитао.

  Поздрав

 5. @Симо П. Ороз

  Немам ја проблем да се некоме извиним, друже Рајко. Теби сам се извинио прије неколико дана што ти не персирам, јер сам са имагинарним Симом већ дуго на „ти“, па по инерцији не персирам, иако бих требао другу Васићу, генерацији мојих родитеља.

  Кажем да ћу покушати наћи кад будем имао више времена, а ако не нађем ИЗВИЊАВАМ ТИ СЕ! Могуће да је обрисан коментар или да га је неко други написао, а ја повезао са твојим спином који цитирах у коментару изнад. И у том случају ти се дубоко извињавам. Није ми циљ да подмећем, већ да те надјачам снагом аргумената.

  Али 15 пута испод текста поновити Бакирово име?! Толико да ни Стевандић не помиње. Само је Ж.Ц. у једној емисији 31 пут рекла „фактички“. Ти си с Бакиром на другом мјесту.

  Извини, извини, извини…

 6. Дражене,

  твоји покушаји саркастичности откривају да немаш снаге да признаш да си погријешио, а оно што је још из твоје тврдње произашло је да ти логика није јача страна.

  И да ниси прелиставао архиву Фронтала, а да имаш логику, могао си закључити да ја никад не бих написао да Бакир не да СДС-у да предложи Соњу Караџић на потпредсједничко мјесто у НСРС.

  Јер ја читаво вријеме тврдим да управо Бакиру највише одговара да РС повезује са ратним злочинима, да је РС резултат геноцида итд. Он због овог избора трља руке и чека. Он ће сигурно на свој начин, искористити чињеницу да је Соња кћерка оптуженика за ратне злочине, а ту причу ће активирати послије пресуде Радовану Караџићу која сигурно неће бити ослобађајућа.

  Такође, твоја тврдња да сам ја написао оно за Бакира доказује и моју тврдњу да је СДС ово урадио како би показао да не слуша Бакира.

  Кобајаги, ево ми предлажемо Караџићеву кћерку, а Бакир нам не смије ништа рећи.

  Неки дан смо имали сличан случај када је СДС на ову фору покушао придобити српску јавност у БиХ, када је предложио Николу Поплашена на неку функцију. Исто су се курчили као и сада, Поплашен већ прошао први круг избора, а онда је откачен.

  СДС није ни мјаукнуо на то, него је мирно гледао како сарајевска чаршија са Поплашеном брише под.

  Тако ће реаговати и када се буде експлоатисала чињеница да је кћека пресуђеног ратног злочинца у руководству НСРС.

  Овај мој коментар архивирај, па га прочитај кад се буде догађало ово о чему пишеш, да се опет не обрукаш пред Фронталуком.

  Архивирај овај коментар, да се не би, када се ово буде догађало, опет брукао пред Фронталуком.

 7. Одахнуо сам. Српска је стабилизована, а Стевандић реизабран у име мањина. Од важних питања за судбину народа још треба ријешити оног пајаца Нешића и онда ће потећи мед и млијеко, а издајници ће горити у паклу.:D

 8. @Симо П. Ороз

  Друже Васићу, имам снаге да признам да сам погријешио. Нашао сам на другиј теми на којој сам са собом дискутујеш нешто што сам вјероватно криво повезао са избором потпредсједника НСРС:

  “ *Симо П. Ороз*, 19.12.2015. 15:16:15 [158100]
  А сад Станић неће да потпише!? 

  Јавио Бакир да се не потписује.

  Ваљда је сад свима јасно о чему се ради!“

  Синоћ нисам нашао, а вјерујем ти да ниси то написао тако да нећу даље тражити, већ ти се јавно извињавам што сам погрешно цитирао твој коментар. Признајем да сам погријешио и да си ми обезвриједио логику. Јеси сад срећан? Сад је ред да се ти јавно требаш извинити свим поштеним грађанима Српске што су био један од главних твораца мутанта који дјелује по принципима Јеховиних свједока и организоване мафије, који попут канцера разара витално ткиво нацихе и доводи у питање биолошки опстанак српског народа на овим просторима.

  Извини се народу, друже Рајко, немој бити ..Зда!

  Пошто ниси крао, ја бих ти дао прилику да се искупиш, али мораш
  се доказати дјелима. Знам ја да ниси имао зле намјере, али играо си се с опасним хемикалијама. Циљ ти је био раст партије, а не живот обичног човјека. Партија мора бити средство, а не циљ.

 9. Мани се те своје мантре да си ти позван да неком дајеш шансу на искупљење.

  Тема је избор потпресједника НСРС.

  Ја сам своје рекао и поткријепио аналогним доказом у вези Поплашеновог избора.

  Нисам нигдје чуо реакцију оних који су Полашена предложили.
  Таква судбина чека и Соњу.

 10. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, ако си човјек, извинићеш се народу. Зар те ја требам прозивати? Зар немаш супер-его? А наравно да сам позван
  да дајем шансу за искупљење, јер сте сваког члана моје породице задужили за по неколико хиљада КМ, јер сте створили систем који даје шансу само лоповима, рођацима, кумовима и конкубинама. Не само да је организација распродала породично злато и прокоцкала, него нам сивом боји садашњост, а потрошили су и будућност.

  Што се тиче критике и власти и опозиције, имаш моју подршку, све док не идеш ђоном. Прозивај их сваки дан за проф. Поплашена! Немам ништа против. Не знам само како за 14 година власти нисте преиспитали поријекло Мандићеве и Бореновићеве имовине?! Шта ли вас је спријечило? Колико ли је само пута Додик Калинића
  прозвао за грчку донацију за породилиште на Палама, па га узео за савјетника? Питај др Стевандића је ли министар Лукач био млад и наиван кад ке Мому Крајишника протјеривао из Бање Луке?

 11. @Симо П. Ороз

  Проф. Поплашен је скоро у одјави Шкорове „Амплитуде“ рекао да је Додик „ситан ратни шверцер и крупни посљератни криминалац“ и нисам запазио да га је Додик тужио. Да ли то нешто значи?

  Друже Рајко, од мене имаш подршку да раскринкаш све лопове, таман да су ми род најрођенији. Али и на блогу ти пишеш о локалним феудалцима, али не именујеш. Ваљда је небитно ко је криминалац, из које је партије. Вукановић је на БХТ1 издоминирао над Мандићем и непосредно након тога га Босић узео у кабинет. Не заборави да је Додик први пут дошао на власт на причи о СДС лоповима. И ја сам једва чекао да их похапси, кад оно преварио. На крају их узео себи, Калинића у кабинет, а Моми и другима хоће из нашег џепа по 1200 КМ мјесечно.

 12. Да не буде забуне, било је ту и честитих људи, као што си и ти, друже Рајко, честит, али су одговорни јер су одржавали криминалну организацију, чији су чланови битни људи из странке, тада СДС, данас ДНСД, ДНС, СП.

 13. Ја сам био први на Фронталу који је дигао глас против тих 1.200 КМ.

  Када сам ја тврдио да су Крајишник и Калинић лопови ти си их бранио.

  Када сам ја тврдио да је Стевандић промашај ти си трвдио другачије.

  итд, итд…

 14. @Симо П. Ороз

  Друже Рајко, јеси, међу првима си дигао глас против тих 1200 KM, али не први овдје на фронтал.рс:

  *drazen78bl*, 04.09.2015. 13:34:46 [153846]
  ГРАЂАНИ СРПСКЕ, КОЛИКО ВАС ЈЕ РЕТАРДИРАНИХ?
  Колико се сјећам, грађани Бање Луке су 1997. масовно изашли под прозор госпођи Плавшић да јој дају подршку у „борби против криминализованог СДС-а“, па су потом Момчила Крајишника гађали јајима на улазу хотела „Босна“ (битну улогу имали господа Стевандић и Лукач), а потом изашли на изборе да руше тај криминализовани СДС. И тако друг Додик бијаше изабран за Премијера на причи о лоповском СДС-у. Касније је, он, коме је рат био бизнис, добијао је гласове оних који су по пет година провели у рову, од ратних војних инвалида, породица погинулих бораца. Њему, који је породицу током рата склонио у Београд, будућност своје дјеце предаше они чија су дјеца учила уз петролејску лампу или свијећу и мазала пекмез и маргарин на хљеб и за доручак и вечеру. И данас он себи и тим СДС лоповима даје 1200 КМ мјесечно, а тим борцима мизерију и милостињу на годишњем нивоу. Не само то, већ му је „криминализовани“ Калинић (кога је безброј пута прозвао за покраден новац намјењен породилишту) данас савјетник. Министар Лукач ћути, а господин Стевандић подржава да се награде они које је, с госпођом Плавшић, мијењао 1997. године. Грађани гунђају себи у браду, али брзо ће ово заборавити.

  *Симо П. Ороз*, 05.09.2015. 11:48:37 [153863]
  Додиче,

  буде ли се то изгласало обећавам ти да од Симе нећеш имати већег противника!!!

  А онда ја написао да ћу се солидарисати с тобом, јер ти је Додик овим „одвалио шамар“.

 15. @Симо П. Ороз

  Синоћ мене прозиваш да ти подмећем лаж, а данас исто поступаш.

  Није тачно да сам бранио Мандића и Крајишника кад си тврдио да су лопови.

  Ја не знам да ли су лично лопови, али знам да су симболи те паљанске екипе која је била огрезла у криминал. Претпостављам да нису невини, али немам доказе. Шешељ је тврдио да је Мандић организовао крађу тих голфова.

  Крајишника поштујем због жртве у Хагу и чврсте одбране надлежности Српске кад је био члан Предсједништва БиХ. Међутим, лицемјерне су биле његове приче како неча дјеци за кифлу и како су „добри људи у хотелу на Јахорини његовом брату дали смјештај да не би био на улици.“
  Друже Рајко, мој отац је 15.9.1991. отишао у рат и након истог изашао сиромашнији за 300 хиљада КМ. Лакше је рањен код Модриче. Сви смо живјели од помоћи родбине из Њемачке и Америке. Гледао сам у том рату дезертере, шверцере, ратне профитере и већ 1993. (као малољетник) постао противник те банде. Трговали су с непријатељем док су моји најближи сродници жртвовали животе за одбрану Српске. Из истог разлога презирем и те ратне профитере и Додика. Тако да је немогуће да сам их бранио.

 16. Што се тиче др Стевандића, друже Рајко, познавали смо се површно, тражио сам књиге проф. Гуге Лазаревића како бих поклонио тетки из Лос Анђелеса, чији родитељи су били Лазаревићеви пријатељи. Био је на мору, али је замолио мајку да ми нађе књиге. Касније смо на Фронталу комуницирали, па је желио да уђем у СДС. Онда ми је дао све инструменте да вјежбам и показао практични дио из ОРЛ испита. Дакле, приватно с њим немам проблем, него сам му захвалан. Не знам какав је био према другима, али ја о њему немам ништа лоше рећи.

  Политички смо се разишли у ставовима оног тренутка кад му је отупила критичка оштрица према власти, а поготово након што је буквално постао дио Додикове већине. Али то не значи да требам бити некоректан и не рећи да се ради о човјеку невјероватне енергије, великом фајтеру, добром организатору, борцу. То мислим и данас, без обзира што ме разочарао својим задњим поступцима. Док је указивао на криминал у здравству и око Пициног парка, имао је моју подршку, као што и ти, друже Рајко, имаш да раскринкаш и Мандића и Крајишника. А оба имате да покренете петицију да се Бакир пензионише. Одмах тражите да се преиспита његова веза са “ шевама“ и атентатом на Халиловића, довођењом муџахедина у БиХ и подјели пасоша, као и пљачки у УИО.

 17. Да је Поплашен учествовао у крађи 2000 голфова како Симо каже,не би толике године живио крајње скромно,једно вријеме чак и као подстанар. И даље сматрам да неко ко назове Поплашена лоповом, а са друге стране оправдава Додика,нема карактера као ни пас,

 18. Најискомплекиранији тип на Фронталу, извјесни Змај од Лакташа, којег бијес држи од октобарских избора, када са листе једне од владајућих странака није успио да се накачи на скупштински буџет, глуми највећег опозиционара.

  Опозиционар, а на листи позиције.

  Тако растројен вријеђа друге коментаторе који само констатују ствари.

  Ја у коментару нисам написао да је Поплашен украо 2.000 голфова, него да је одоворан за то.

  Иначе, Момчило Мандић је украо 3.5000 голфова, а од те три и по хиљаде, двије је украо док је Поплашен био командант кризног штаба у Вогошћи.

  Ево мог коменатара:

  “Симо П. Ороз, 22.12.2015. 19:03:34
  Полашен је одговоран за крађу 2.000 голфова.“

  Да подсјетим да су кризни штабови били апсолутна власт у рату и да се без њихове дозволе није могло кихнути.

  То што тај Поплашен није од тога имао већу материјалну корист не аболира га од одговорности јер је до сада имао безброј прилика да се одрекне политике коју финансира Момчило Мандић, али није.

  У чувеном дијалогу Монтескјеа и Макијавелија говори се о различитим типовима корумпираних људи.
  Постоје људи које можеш корумпирати само новцем јер их ништа друго не интересује, али постоје и људи којима је новац секундаран, али примарно воле ордење, титуле и политичке функције.

  Никола Поплашен је дошао до титуле “четничког војводе“, опљачканим новцем Момчило Мандић га је уздигао на највише политичке положаје, скоро је опет био у комбинацији за неку функцију, а избеућени Змај од Лакташа у њему види моралну величину.

  То ме и не чуди јер из горњег описа Змаја од Лакташа је јасно видљив поремаћај вриједности, праћен непролазним бијесом због губитка посланичког мјеста.

  Нећу се спуштати на његов примитивни ниво и људе упоређивати са псима. То је његов начин комуникације јер за другачији није психо-физички спреман.

 19. Друже Рајко, Нешо се потпише именом и презименом испод својих ставова и најбоље да га прозивају они који немају тестисе за тако нешто, чак ни кад заступају оне који имају највећу моћ у друштву.

  Ја и даље чекам ко ће први, ти илу др Стевандић, тражити пензионисање Бакира, који даје сву правну помоћ осумњиченим особама за вјерски тероризам. Бар напишите отворени писмо Тужилаштву БиХ и тражите да се преиспита његова улога у злочинима „шева“ (укључујући атентат на Халиловића), довођење муџахедина у БиХ и пљачки у УИО.

  Ако нећете вас двојица, ето шансе Додику или овима из опозиције. Може и Позитивна Српска у својству Додиковог гласноговорника.

 20. Sinoć gledam na ATV-u novoizabrane potpredsjednike tzv skupštine.
  Zašto, tzv, pa stoga što je ta skupština farsa, antinarodna je i antisrpska. Najbolje bi bilo da se ona ukine zašto stvar ne nazvati pravim imenom, diktatura jednog, juče saznašmo bolesnog lika.

  4 potpresjednika su ogromna stavka, svaki nas košta oko 75 000 km. A ljudi, doslovno umiru od gladi. Do danas moj bolesni prijatelj nije dobio penziju od oko 200 i nekoliko km. Sjedi jadnik ispred prozora i čeka poštara, poštar prodje, ne svrati mu se.

  A, pikolo Sokolovski ima platu dr, i još nam otme 75 000, i nije zločin.

  Ukinuti skupštinu jer ona svakako donosi odluke kako H Lector odluči.

  Pa , ljudi dokle ovaj terorizam?
  Dobro smo mi ikako živi kakve zvijeri kidišu na nas, i kako nas ujedaju, grizu, kolju bez noža.