Стефановић у епизоди: Кад је Вучић, и ја ћу иступити против Хага

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је понашање Хашког трибунала неодговорно, те да се иза тога крије покушај слабљења позиције Србије и дестабилизације Владе. Он је рекао да Трибунал из дана у дана покушава да отежа позицију Србије, али да није ријеч ни о једном појединцу, нити конкретној пресуди. "Хоће да […]

субота, 13 фебруара, 2016 / 20:32

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је понашање Хашког трибунала неодговорно, те да се иза тога крије покушај слабљења позиције Србије и дестабилизације Владе.

Он је рекао да Трибунал из дана у дана покушава да отежа позицију Србије, али да није ријеч ни о једном појединцу, нити конкретној пресуди.

"Хоће да направе слабију Владу, у којој Вучић неће моћи да има потпуну слободу да доноси одлуке, већ ће му требати један, два или три партнера, који ће онда вратити Србију у неку прошлост", истакао је министар за ТВ "Пинк".

Стефановић је рекао да одређени кругови и у региону и у свијету не могу да опросте Србији то што је у посљедње двије године побољшала свој положај на међународној сцени, што води суверену политику, што није увела санкције Руској федерацији.

Коментаришући јучерашње саопштење Хашког трибунала да је генерал Здравко Толимир умро природном смрћу, Стефановић је рекао да у то није нико сумњао, али да је питање зашто је до тога дошло и подсјетио да је Србија прије четири мјесеца тражила да он буде пуштен на слободу да се лијечи.