Стефановић: Тражићу од Вучића да нема Владе са СПС-ом

"Наравно да остајем при свом ставу да не идемо са СПС-ом. Тражићу од Александра Вучића да не улазимо коалицију са њима. Ипак, поштујем одлуку већине и председника странке", рекао је Стефановић у интервјуу за Информер, који је пренио Танјуг. Стефановић је додао да се ништа у међувремену није десило да би га поколебало у ставу […]

петак, 4 априла, 2014 / 15:44

"Наравно да остајем при свом ставу да не идемо са СПС-ом. Тражићу од Александра Вучића да не улазимо коалицију са њима.

Ипак, поштујем одлуку већине и председника странке", рекао је Стефановић у интервјуу за Информер, који је пренио Танјуг.

Стефановић је додао да се ништа у међувремену није десило да би га поколебало у ставу да владу праве без социјалиста.

"Видећемо како ће остале колеге реаговати на мој предлог. Дубоко сам уверен да не бисмо смели да пристанемо на условљавања, посебно не након убедљиве победе коју смо остварили на изборима. Грађани су нам указали поверење и ми то не треба да прокоцкамо", прецизирао је Стефановић.

Напоменуо је да је то његов став, а да се о томе Вучић до сада није изјашњавао, али очекује да ће на сједници Предсједништва рећи шта мисли.

"Ако се одлучимо за коалицију, наши партнери морају знати да им учешће у власти неће донети никакве привилегије већ да ће то бити само озбиљан рад како би наши грађани живели боље. Можда ћемо већ сутра имати и коначну одлуку о будућим сарадницима и изгледу владе", рекао је Стефановић.

Он је додао и да преговори могу да почну одмах послије одлуке страначких органа СНС-а.

"Ако се усагласимо за викенд, вероватно ћемо већ од следеће недеље разговарати са потенцијалним партнерима. Реалније је очекивати да влада буде формирана до 1. маја него до Васкрса, како се прво помињало. Обећали смо да ће извршна власт бити формирана у најкраћем року и свакодневно радимо на томе", истакао је Стефановић.

Стефановић је рекао и да је Вучић при крају писања програма владе као и да је економија окосница тог плана, јер је побољшање животног стандарда грађана приоритет.

"Колико знам, Вучић је при крају писања, тако да ће јавност у наредним данима с тим бити упозната. То ће бити један од најозбиљнијих експозеа у последњих неколико година, јер ће садржати конкретна решења и предлоге", напоменуо је функционер СНС-а

"Наравно, не одустајемо ни од борбе против корупције и организованог криминала, коју смо започели у претходном периоду", додао је Стефановић.

Очекује да би након додатних консултација и усаглашавања о техничким роковима, а како би све било у складу са Законом о влади, конститутивна сједница парламента требало да буде заказана за 15, 16. или 17. април.

На питање коју функцију прижељкује, Стефановић је рекао да то не зависи од његове жеље и да не жели унапријед да се опредјељује, јер би то звучало као сугестија.

Упитан да ли ће Синиша Мали бити нови градоначелник, Стефановић каже да не може да прејудицира одлуку страначких органа.

"Молим грађане за мало стрпљења. И то ће бити једна од тема сутрашње седнице и вероватно ћемо тада донети одлуку о томе ко ће тачно чинити тим који ће предводити престоницу. Ко год да дође, биће сигурно бољи у управљању Београдом од власти Драгана Ђиласа и Демократске странке", закључио је потпредсједник СНС-а.0 КОМЕНТАРА