Стефановић: Хапшење Шарића дошло тек када је Вучић укључио БИА

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је до лоцирања и хапшења Дарка Шарића дошло тек када је премијер Александар Вучић укључио БИА у акцију. "Смешно ми је када слушам како други људи говоре да су они заслужни за хватање Дарка Шарића када читава српска јавност зна, а то је на крају крајева и […]

понедељак, 23 јуна, 2014 / 13:21

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је до лоцирања и хапшења Дарка Шарића дошло тек када је премијер Александар Вучић укључио БИА у акцију.

"Смешно ми је када слушам како други људи говоре да су они заслужни за хватање Дарка Шарића када читава српска јавност зна, а то је на крају крајева и потврђено чињеницама, да је до откривања и хапшења Шарића дошло тек када је Александар Вучић укључио БИА и када су формирани специјални тимови у најужем саставу, са најмањим бројем људи да информације не би цуриле", рекао је Стефановић.

Министар је указао да би Шарић још десет година био на слободи да су се за то питали неки који се сада хвале да су заслужни за његово привођење правди.

"Јер, док су се они бавили Шарићем, он не само да је био слободан и не само да је напустио нашу земљу, него касније и Европу. Пошто су толико били успешни, морао је Вучић да се позабави тим питањем и тек када је он заједно са БИА покренуо ту акцију, тада је Шарић ухапшен и данас му се у Србији суди", навео је Стефановић.

Стефановић се осврнуо и на критике начина на који је извршена смјена у врху полиције, истичући да критичари док су били на власти нису урадили ништа, ни на овај, ни на "административни", ни на било који други начин.

"Огроман је број критичара данас, који су све време гледали из прикрајка и ћутали свих година и прстом нису мрднули да се било шта уради у овој земљи по питању реформи полиције и свега другог", примјетио је министар Стефановић.

Како је рекао, "ти данас све знају како би урадили, али тада, када су били власт и када су све могли да ураде, нису урадили ништа, ни административно, нити на неки други начин. Просто, нису хтели ништа да ураде."

"Данас СНС, Вучић и људи у министарству хоће другачију полицију, хоће другачије друштво, хоћемо да мењамо ствари и због тога то и радимо", поручио је Стефановић.

И први потпредсједник владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да подржава одлуку о смјени у врху полиције.