Штедња у Пакистану: Гашење клима уређаја у јавним објектима

Клима-уређаји у јавним објектима у Пакистану биће искључени ради штедње електричне енергије, упркос високој температури, одлучила је пакистанска Влада. Рестрикције у појединим дијеловима земље трају по 20 часова дневно. "Клима-уређаји се неће користити у државним канцеларијама док се значајно не поправи енергетска ситуација", наводи се у Владиној директиви. Нови кодекс облачења подразумијева ношење сандала или […]

понедељак, 20 маја, 2013 / 13:36

Клима-уређаји у јавним објектима у Пакистану биће искључени ради штедње електричне енергије, упркос високој температури, одлучила је пакистанска Влада.

Рестрикције у појединим дијеловима земље трају по 20 часова дневно.
"Клима-уређаји се неће користити у државним канцеларијама док се значајно не поправи енергетска ситуација", наводи се у Владиној директиви.

Нови кодекс облачења подразумијева ношење сандала или лаганих ципела без чарапа, пренио је Ројтерс.

Несташица струје изазвала је протесте праћене насиљем и нанијела штету кључним индустријским секторима, због чега је игубљено неколико стотина хиљада радних мјеста у земљи коју већ оптерећују велика незапосленост, сиромаштво и талибанска побуна.

Многе породице, због недостатка електричне енергије, не могу да користе текућу воду, што се веома лоше одражава на здравље становништва и општи квалитет живота. У појединим дијеловима Пакистана температура у дужем периоду премашује 40 степени Целзијусових.

Министри задужени за снабдијевање водом и електричном енергијом изјавили су да је држава потпуно немоћна и да може само да повећа цијену струје и гаса.

Пакистан добија око двије трећине енергије од нафте и гаса, којег такође нема довољно, па возачи сатима чекају на пумпама да би могли да напуне резервоаре.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *