Стазама Алојзија Степинца: Министарство одбране БиХ у Хрватској, док отказује војну вјежбу са Србијом

Изасланство Министарства обране и Оружаних снага Босне и Херцеговине, на челу са замјеником министра обране БиХ за политику и планове Мијом Крешићем и надбискупом коадјутором Врхбосанске надбискупије и апостолским управитељем Војног ординаријата у БиХ монс. Томом Вукшићем боравило је 2. и 3. листопада 2021. године на 29. војном ходочашћу у националном светишту Марија Бистрица у Хрватској.

понедељак, 4 октобра, 2021 / 22:25

У изасланству Босне и Херцеговине били су и замјеник начелника Заједничког стожера ОС БиХ за операције генерал-бојник Ивица Јеркић, главни викар Војног ординаријата МО БиХ дон Жељко Чутурић те војни изасланик БиХ у Републици Хрватској бригадир Мато Ђукић.

Овом пригодом замјеник министра Крешић сусрео се и разговарао с полазницима Ратне и Заповједно-стожерне школе Министарства обране РХ из Босне и Херцеговине. При сусрету с полазницима из БиХ, још једном је наглашена важност коју за ОС БиХ представља потпора институција Републике Хрватске тијеком војног школовања. Крешић је посебно похвалио квалитет едукативној програма те с тим повезана знања која полазнике чине спремнијим за сложене задаће и сувремене изазове.Оставите одговор