Став Социјалиста о Косову и Метохији (Ђокићевих, не Дачићевих)

Социјалистичка партија најоштрије осуђује јучерашње брутално хапшење директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића и насиље над српским становништвом Косовске Митровице од стране специјалне јединице косовских полицијских снага.

уторак, 27 марта, 2018 / 19:52

Недопустиво је да ЕУЛЕКС-а који има мандат да спречава међуетничке сукобе, посебно у српским енклавама, асистира у акцији косовске полиције у којој се користе шок бомбе и сузавци и премлаћује голоруко српско становништво.

Приштинске власти су подижући дуге цијеви и тероришући ненаоружано цивилно становништво, још једном показале да унутрашњи дијалог који је окупио српске представнике на Кососву и Метохији за њих није прихватљив модел за рјешавање кризе.

Желимо јасно да поручимо да напад на званичне носиоце власти Србије, није само напад на Србију, већ на комплетан српски народ ма гдје се они налазили.

Косово и Метохија је историјско, свето мјесто, које ће остати нераскидив дио живота нашег народа, то посебно желимо да истакнемо у вријеме када се од стране самопрокламоване и на насиљу засноване приштинске власти, врши ново насиље и демонстрира најгрубља сила над српским народом.