Станковић: Група љекара из Србије ће посјетити хашке затворенике

Министар здравља Србије Зоран Станковић изјавио је да је Министарство на чијем је челу добило захтјев одређеног броја људи који се налазе у притворским јединицама Хашког трибунала за посјету љекара из Србије, те да је у сарадњи са Трибуналом договорено да их група љекара у наредном периоду посјети и прегледа. "Ми смо као министарство добили […]

четвртак, 13 октобра, 2011 / 14:08

Министар здравља Србије Зоран Станковић изјавио је да је Министарство на чијем је челу добило захтјев одређеног броја људи који се налазе у притворским јединицама Хашког трибунала за посјету љекара из Србије, те да је у сарадњи са Трибуналом договорено да их група љекара у наредном периоду посјети и прегледа.

"Ми смо као министарство добили захтев једног броја људи који се налазе у притворским јединицама Хашког трибунала за посјету наших љекара. У сарадњи са Хашким трибуналом договорено је да ће тим који ће чинити шест љекара специјалиста, који су ове људе у претходном периоду лијечили, посјетити Хашки трибунал и заједно са љекарима трибунала прегледати све оне које који су то жељели", рекао је Станковић Срни.

Он је истакао да су љекари из Србије лијечили људе у притвору Хашког трибунала од болести које спадају и међу најтеже, те да они ипак највише вјерују тим љекарима који су им помогли у тим тешким тренуцима.

"То је нешто што је мотивисало и нас да у сарадњи са Хашким трибуналом пошаљемо групу љекара и тиме им омогућимо његу коју они траже", рекао је Станковић.

Он није прецизирао када ће група љекара отпутовати за Хаг, истичући да је Министарство здравља Србије формирало љекарски тим за те намјене још у августу

"Сада су надлежне службе које сарађују са Хашким трибуналом. Влада Републике Србије је у договору са њима координисала активности и очекујемо да се договоре о свим активностима и детаљима, те да након тога та група љекара оде у Хаг", рекао је Станковић.

Он је истакао да су то љекари из Војномедицинске академије и Клиничког центра Србије.