Станић, стани Ибар водо: Не могу дати ексклузивитет МУП-у Српске

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ Перица Станић рекао је да не може дати ексклузивитет МУП-у Српске када је ријеч о потписивању Споразума о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи, па ће о томе одлучити накнадно, након што то питање буде усаглашено са осталим партнерима. "Послали смо споразум МУП-у Федерације и Полицији Брчко […]

субота, 19 децембра, 2015 / 22:50

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ Перица Станић рекао је да не може дати ексклузивитет МУП-у Српске када је ријеч о потписивању Споразума о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи, па ће о томе одлучити накнадно, након што то питање буде усаглашено са осталим партнерима.

"Послали смо споразум МУП-у Федерације и Полицији Брчко дистрикта да виде о чему се ту ради. У том споразуму нема ништа спектакуларно. Мислим да се неоправдано дигла велика прашина око тога", рекао је Станић.

Он је истакао да ће се ово питање рјешавати наредне седмице када буде у прилици да разговара са осталим партнерима из безбједносних агенција.

Станић је рекао да је вољан да превазиђе проблем и да је пристао на споразум иако му није потребан, јер му је за сарадњу довољан постојећи закон.

"Ничим Сипа није изазвала сукоб нити је непрофесионално поступала у Новом Граду. Ја сам да се превазиђе сукоб првенствено јер је то у интересу Републике Српске и грађана и да би се смириле тензије", рекао је Станић.

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић потписао је 18. децембра Споразум о међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи и доставио га на потпис директору Сипе Перици Станићу.

МУП Републике Српске детаљно је анализирао Споразум, који је Сипа 17. децембра предложила за потписивање и доставила Министарству и закључио да у потпуности одговара будућем међусобном пружању помоћи и оперативној сарадњи између МУП-а Српске и Сипе, саопштено је из ресорног министарства.

У МУП-у изражавају наду да ће, на основу постигнутог Споразума, будућа сарадња између Министарства и Сипе бити заснована на закону, Споразуму, коректној сарадњи и професионалном односу у циљу заштите и безбједности свих грађана и њихове имовине у Републици Српској и БиХ.