Стаматовићева паралела о противнапредњачким моткама из српске историје

„Бојим се, мада то не желим, да ће власт својом бахатошћу натерати народ да их са власти терају као оне давне 1903. године. Тада су се тадашњи напредњаци толико однародили и толико бахато се понашали да је народ узео мотке и док нису пребили 100 напредњака, овима није пало на памет да предају власт. Нико од напредњака није смео да изађе на улицу.“

субота, фебруар 9, 2019 / 18:54

Наравно да се ова моја изјава није односила на 1903, и на сурово иживљавање пучиста над краљевским паром Обреновића, краљем Александром и краљицом Драгом, већ на велике народне обрачуне са однарођеним напредњацима (звали су их и: виделисти), с краја 19. века. Међутим, професионалним „линчмејкерима“ из данашње Српске напредне странке који су у хроничном неспоразуму са истином – разним Крстама Јањушевићима, којекаквим „повереништвима“ СНС за ово и оно, и њиховим медијским саучесницима у убијању политичких противника – све то не смета да закључе како ми из Савеза за Србију не презамо ни „од чињења било каквог кривичног дела, ни од бацања кроз прозор ни од слања у логоре“, само да бисмо дошли на власт!

Иако знам да глувим и слепим напредњацима нема потребе да било шта објашњавам – због грађана Србије само да разјасним: својеврсни „устанак мотки“, обрачун грађана са дотадашњом влашћу коју су чинили напредњаци, 1889. године, организовали су, нико други до, тадашњи радикали, а повод је била велика корупционашка афера напредњачке владе приликом потписивања уговора о жељезничком зајму!

Иначе, напредњаци ни тада, крајем 19. века, када су владали Србијом, нису имали стварну подршку народа (јер су пропагирали везивање за Аустроугарску, а не за Русију, што је народ желео) – већ су владали искључиво захваљујући вољи краља Милана! Дакле, сличности са садашњим напредњацима је сасвим довољно!4 КОМЕНТАРА

 1. Читати и пратити демократске медије који нису у служби режима У Србији и Републици Српској скоро да постаје замарајуће јер је просто несхватљиво шта год да уради режим народ је још више за режим.
  Неки дан оно убиство на ауто путу и идиотска изјава “ ваздуплохова“ и никоме ништа.
  Монструозни злочин у Херцеговачкој заборављен а листа жуто паче није прешла цензус.
  Неки дан забрањени филм о Београду на води погледало 3000 људи прије него што га је РТС успио избрисати са Јутјуба.
  Све то говнари да је Србија изгубљена земаља.

  А Република Српска је тек прича за себе.
  Као у стрипу из Српске речи 1993. када војвода Шешељ четницима каже да ће данас мијењати гаће.
  Руља урла од среће,да би им војвода Шешељ рекао да замјене гаће међусобно.
  За тренутак се замисли а онда поново провали урлик и рафали јер је то дошло од војводе.
  Остаје да се види колико ће порасти популарност режима у народу спремном да сједи усран и упишан у пеленама Ујкиног сестрићета.

  Тако да остаје питање за кога се боре Стаматовић и Станивуковић?

 2. Ево нови видео.
  За један дан 70 000 прегледа а Вучић у аутобусима држи армију од 120 000 малоумника.
  Зар то није Богу плакати,што рече овај човјек више се пише о цуки него од стране режима убијеној мајци четверо дјеце.

  https://youtu.be/wCXHurh5VYY

 3. Јуче је НАТО саопштио да протестима у Србији није вријеме, односно да се мора Вучића пустити да на миру изда Косово.
  Тако да тамо режим може све,као и у Републици Српској напасти Драшка Станивуковића јер морају имати мир да приступе НАТО пакту.

  https://www.danas.rs/politika/aleksic-trazimo-hitnu-ostavku-maje-gojkovic-zbog-grubog-falsifikata/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *