Стаматовићев поетски разложак улоге Вучића и Брнабићке

Александар Вучић и Ана Брнабић јуче су јавно признали, зашто су, чему и ради чега, вољом Вашингтона и Берлина, баш њих двоје ту где јесу, он, самодржац, на месту председника, а она, незванка, на функцији премијера, у најодсуднијем тренутку за Србију:

петак, 27 априла, 2018 / 19:19

Она је ту јер, за разлику од њега који би радо трговао Косовом и Метохијом, али да, бар, "нешто добије зауврат", ни мрвице не би тражила пошто се, као што рече, "не либи да потпише све што треба", јер је, вели, то "обавеза коју је преузела овим послом" – рекао је Милан Стаматовић, позивајући Тужилаштво да, због најављене велеиздаје и најгрубљег кршења Устава и закона ове земље, хитно отвори истрагу о кривичној одговорности тандема Вучић – Брнабић.

– Вучић, свакодневно, уз саслужење својих медијских злотвора, води рат против сопственог народа, док, у потаји, корак по корак, Косово предаје у руке приштинским терористима и НАТО окупаторима. Убице Оливера Ивановића нису пронађене и неће, осим ако нове америчке газде "Пинка" не открију прве трагове убица тако што би обелоданиле ко је наручио и платио погромашке спотове против Оливера. Нису кажњени "одговорни за хапшење Марка Ђурића", тзв. Српска листа и даље, практично, подржава владу ратног злочинца и Вучићевог коалиционог партнера Харадинаја, а бриселски и "околобриселски" разговори о предаји КиМ незаустављиво напредују!? – објаснио је Стаматовић, најдобронамерније упозоравајући Ану Брнабић да ју је самодржац навукао на "танак лед", као што 2013. несрећног Дачића који се ових дана јалово "вади" и соли "накнадну памет" по Србији, гурајући њих двоје да преузму све кривично-правне последице својих, назови-премијерских, потписа, иако је, више него јасно, ко је стварни налогодавац ове велеиздаје. 

Иначе, у члану 306 Кривичног законика Републике Србије који се односи на "признавање капитулације или окупације" пише да ће се грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела казнити затвором од најмање десет година.