Стаматовић: Залагаћемо се за закон о поријеклу имовине

Здрава и Боља Србија инсистираће да се донесе суштински Закон о пореклу имовине јер то је нешто што грађани Србије од нас очекују, а ми имамо снаге, моћи, храбрости и поштења да један такав закон предложимо, да станемо иза њега и да га изгласамо – изјавио је Милан Стаматовић, председник Здраве Србије (ЗС) и носилац листе коалиције "Здрава Србија – Боља Србија".

недеља, 31 маја, 2020 / 13:33

Усвајање Закона о пореклу имовине основни је предуслов за стварање здравије и боље Србије, и уређеног српског друштва, али и кључан правни оквир за борбу против криминала и корупције који су, у овом тренутку, један од највећих непријатеља наше државе – каже Стаматовић.

Желимо вредну, радну и поштену Србију, зато ће се наша коалиција залагати за потпуно искорењивање корупције и криминала у Србији, тако што ће пре свега захтевати и тражити од свих јавних функционера да пруже доказ о стицању своје имовине, посебно у периоду када су обављали своју финкцију и били на власти– закључује Стаматовић.

Парошки: Поштујући традицију и нацију боримо се за еколошки здраву Србију

Здрава и Боља Србија представљају стварну Србију која поштује српску традицију и нацију, зато желимо да наставимо државотворну традицију Србије која живи од времена српских земаља из времена српских жупана преднемањичког периода и државе Немањића, али и да спојимо националне и демократске вредности које је српска политичка и културна елита преносила крајем 19. и почетком 20. века на све делове нашег народа – изјавио је Милан Парошки, кандидат за посланика коалиције "Здрава Србија – Боља Србија".

Као што поштујемо нашу традицију и нацију, истом мером боримо се и за еколошки здраву Србију, а да би се још више унапредила заштита животне средине, неопходно је изградити и побољшати системе за снабдевање водом, одвођење отпадних вода, смећа и индустријског отпада, подстаћи већу употребу обновљивих извора енергије, али и наставити са реализацијом програма развоја еко-пољопривреде, еко-агротуризма и еко-туризма – истиче Парошки.