Стаматовић: Вучићу иди у Мостар, само немој 10. травња!?

Је ли могуће да је Стаматовић из Чајетине једини примјетио да Вучић Александар није смио ићи у Мостар 10. травња, већ сједити кући и жалити своје мртве претке? Стаматовић пише саопштења неупотребљивих увода, али суштина остаје.

субота, април 14, 2018 / 20:21

Здрава Србија (ЗС) нема ништа против учешћа наших привредника на Међународном сајму у Мостару, али „десетог травња“, на дан оснивања геноцидне „Независне Државе Хрватске“, председнику Републике Србије свакако не приличи да се слика испред слогана „Јесмо ли (за дом) спремни?“, под којим су затрте десетине и десетине хиљада српских и јеврејских породица – поручио је председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић, истичући да никаква накнадна Вучићева „паметовања“ и нови покушаји „силовања здравог мозга“ грађана Србије и Републике Српске, не могу спречити ову бруку.

– Вучић је јуче направио још један скандал, отворено исмејавајући оно шо му Устав Србије налаже и на шта га обавезује, тако што је најавио да ће „са европским и светским званичницима ових дана разговарати о формату учешћа на самиту ЕУ – Западни Балкан у Софији“. Опет би Вучић да „соли памет“ свим грађанима Србије, као да су малоумни, док иза кулиса убеђује неодлучне Словаке и Грке да оду у Софију и седе тамо са представницима терористичких приштинских власти, а не би нас зачудило ни да он лично покуша да убеди и Шпанију, Румунију и Кипар да промене своју одлуку о бојкоту самита у Бугарској! Па, има ли даље: хоће ли, на крају, тражити од Русије да призна независност Косова, само да би се самодржац ушлихтао Вашингтону и Берлину – изјавио је Милан Стаматовић, истичући да је једини излаз из ове срамне ситуације да Александар Вучић, ако му је преостало имало части, одмах поднесе оставку на функцију председника Републике.

Стаматовић: Вучићу, не глуми жртву већ признај да си се 2013. одрекао КиМ и ЗСО!

Здрава Србија (ЗС) позива патолошког лажова Александра Вучића да под хитно призна народу Србије да, у антиуставном Бриселском споразуму из 2013. и допуњеном из 2015. године које је прихватио заједно са сарадником у издаји Ивицом Дачићем, „црно на бело“ пише да ће Заједница српских општина (ЗСО) бити формирана по косовским законима и да ће о свему одлучивати централне власти самопрокламоване државе Косово, а не органи државе Србије и српске институције на Косову и Метохији (КиМ) – изјавио је председник Иницијативног одбора ЗС Милан Стаматовић, подсећајући „заборавног и шокираног“ Вучића да, на пример, у четвртој тачки тог истог капитулантског споразума јасно стоји да “у складу са овлашћењима прописаним Европском повељом о локалној самоуправи и косовским законима, општине које учествују имаће право да сарађују у колективном остваривању својих овлашћења кроз Заједницу…“, као и да у Споразуму о ЗСО на Косову из 2015. године, већ у првој тачки, пише да се “Заједница српских општина на Косову успоставља као заједница општина на начин предвиђен Првим споразумом, Законом о ратификацији Првог споразума и законима Косова“.

– Осим што глуми жртву и мученика, али и, наводно, изненађеног државника који је тек после пет година схватио шта је потписао и да шиптарски терористи и „пријатељска“ Европска унија искључиво траже независност Косова, али и стварање ЗСО у складу са Тачијевим и Харадинајевим законима, а не, како Вучић тврди, „по Бриселском споразуму“ који, иначе, то исто предвиђа, он наставља да сурово лаже грађане Србије, тврдећи да се не слаже са постојањем косовске независности, иако је прихватио чињеницу да је највиши правни акт квази-творевине Косово пречи и јачи од Устава Србије јер се ЗСО не усклађује са српским већ са косовским уставом  – каже Стаматовић, додајући да је Вучић, потписивањем Бриселског споразума 2013. године, начинио први корак велеиздаје који је потврдио наредне године, односно 2014. године, забраном Уставном суду Србије да расправља његовој уставности, чиме се, и формалноправно, сложио са сопственим одрицањем од 17 одсто српске територије.

 1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *