Шта уопште значи "Комисија за израду споразума о међусобним односима"?

Представници владајуће већине нису доставили своје приједлоге кажу из СДС Александра Пандуревић, копредсједавајућа ове комисије, каже: "Друга страна не жели да разговарамо и Комисија за нас више не постоји". Затим и додаје: "Договор је био да сачине приједлог што до сада није урађено. Не знамо да ли приједлог није достављен, јер се чланови Комисије из […]

понедељак, 11 децембра, 2017 / 19:51

Представници владајуће већине нису доставили своје приједлоге кажу из СДС

Александра Пандуревић, копредсједавајућа ове комисије, каже: "Друга страна не жели да разговарамо и Комисија за нас више не постоји".

Затим и додаје:

"Договор је био да сачине приједлог што до сада није урађено. Не знамо да ли приједлог није достављен, јер се чланови Комисије из владајуће већине међусобно нису могли да договоре или им је једини циљ био разводњавање приче и скретање пажње опозиције са сутрашње посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске гдје ће поново бити прекршен скупштински Пословник о раду и Закон о буџетском систему Републике Српске, јер ће по хитном поступку бити разматран Приједлог буџета".

Рјешења која су понудили владајућа већина није прихватила јер, каже, институције Српске желе да држе у функцији уских партијских интереса.

Перица Бундало из ПДП каже да је Комисија постала бесмислено и да се у Народној скупштини понављају исте ствари, јер и Приједлог буџета је достављен по хитном поступку.

"У Народној скупштини је поново прекршен Устав, а ми о свему овоме нећемо ћутати. Опозиција ће сутра тражити поштивање закона и Устава, видјећемо каква ћа бити реакција владајуће већине и онда донијети одлуку о поступању у највишој законодавној институцији у Српској", рече Бундало.

Представник НДП, Војислав Глигић, је "био заговорник договора, иако није био оптимиста".

"И сада мислим да је потребно постићи договор. Опозиција је предложила теме које се односе на Радио-телевизију Републике Српске, Народну скупштину и заједничко дјеловање на нивоу БиХ. Нажалост, то није прихваћено од владајуће већине и када о овоме не можемо постићи договор, не знам о чему можемо", рекао је Глигић.

Па ви и сад закључите шта је та Комисија уопште?